5 Ağustos 2008 Salı

Çilek kız Öykü ve beyaz çikolatalı - çilekli pastası



Arşivden; çilek mevsiminden beyaz çikolatalı bol çilekli bir pasta ile sizleri 3-4 ay öncesine götüreceğim.
Pandispanyamız ovalet ile yapılan vanilyalı pandispanya tarifi daha önce vermiştim. Denemek isteyenler için pandispanya tarifi : beyaz çikolatalı - ananaslı pasta linkinde.


Ara kremayı krema/ çikolata oranı 2/1 şeklinde ayarlanarak beyaz çikolata ile ganaj olarak hazırladım. Pandispanyamı 3 kata bölerek ara katlara hazırladığım ganaj kremayı ve çilekleri koydum. kalan krema ile pastamın üstünü ince bir kat iel sıvadım.

süsleme : Bu pastayı aslında şekilli/ yazılı çikolatalı bantı denemek için yaptım. Daha önce yaptığım pastada çikolata bandının sade hazırlanışından bahsetmiştim. Pastamın çevresini ölçerek tahminimden biraz fazla beyaz çikolatayı erittim.




Beyaz çikolata benmari usulü erirken kırmızı şekilleri yapmak için yukarıda fotoğrafını koyduğum wiltonun eritmelik çikolatalarından 7-8 taneyi mikrodalgada eriterek, yine daha önceden aldığım ancak deneme firsatı bulamadığım solda gözüken plastik sıkma kaplarına döktüm ( yağlı kağıttan külahlarlada denenebilir ama ben pek yapamıyorum ).
Pastamın yüksekliğini ve çevresini ölçerek hazırladığım yağlı kağıda plastik kaplara doldurduğum kırmızı çikolata ile dilediğim şekli verdim. Oda ısısında iyice donunca üzerine erittiğim beyaz çikoltayı spatula ile ne çok ince ne de çok kalın olacak şekilde sıvadım. Amaaa işte tam o anda beyaz çikolata sıcak olduğu için alttaki kırmızı çikolata ile yaptığım şekiller eridi ve renkler birbirine karıştı. Ne yapılabilir bilemiyorum bu konuda .
Hazırladığım çikolata bantını önce oda ısısında ardından buzdolabında 2-3 dk kadar beklettim. . çok sertleşmeden pastamın kenarına sarıp 2-3 dk buzdolabında bekletip yağlı kağıdı çıkardım. üzerini ise çilek ve rendelenmiş çikolata ile süsledim.

Dünya tatlısı bir minik el fotoğraflama aşamasında hemen müdahale etti tabi : ))
 
Pasta Şehri Blog Design By GeCe and Bella Design