27 Eylül 2008 Cumartesi

RENKLİ, ŞİRİN, BASİT KURABİYELER



" Leyleği havada görmek "
Gerçekten gördük ilkbaharda. Hemde bir leylek sürüsüydü. Vee son 3 yılın acısını çıkarırcasına gezdik bu yaz. Yine gidiyoruz...

Hazırlıkları; her zaman gidilecek son gece sabahlayarak yapma alışkanlığım oluştu. İşte bu gece de bloğuma birşeyler yazayım istedim.

Bu şirin kurabiyeleri 2 hafta önce kızlarım için yapmıştım. Bizimkiler bayıldılar tabi. En çokta farelere... her türlü hayvanı çok seviyorlar.


Bayramınız kutlu olsun. Mutlu nice bayramlara...

11 Eylül 2008 Perşembe

Kedidili ve rulokat ile pratik ve şık pastalar...




Merhabalar yaz tatilimiz bitti ve evimize döndük. Çok yorucu ama bir o kadar keyifli bir tatildi. kızlarımla dolu dolu sıcacık 1 ay geçirdik.

Bloğuma zorunlu olarak ara verdim. Şimdi tatil dönüşü toparlanma telaşındayken sizlerle geçen yıl yaptığım 2 pastayı paylaşayım istedim.

Hepimizin bildiği bu süsleme ile hem çok pratik, hem hataları kapatıcı hemde misafirler tarafından oldukça beğenilen pastalar yapmamıza olanak sağlıyor.

Pastaların birini böğürtlenli diğerini fıstık darje ve tfufflu hazırladım. Bu pastaları geçen yıl yaptığım için pandispanya tariflerini hatırlamıyurum. Ama siz

Dilediğiniz pandispanyayı pişirip pandispanya ölçüsünden 1 boy büyük kelepçeli kalıba altına pasta altlığı yerleştirdikten sonra pandispanyanın ilk katını koyuyoruz. Yanlarına kedidili yada rulo katların pandispanyaya yapışacak yüzeyini süt ile hafifçe ıslatıp etrafına diziyoruz.

Püf noktası yapışacak kadar ıslak olmalı ama asla bisküvileri eritecek kadar çok ıslatılmamalı. Pandispanyanın etrafına dizdikten sonra bisküvileri aralara istediğimiz krema ve dolguyu koyup pandispanyanın 2. parçasını koyuyoruz üzerine yine kremamızı sürüp en son yani 3. katı koyup çikolatalı ganajımızı hazırlıyoruz.

Son katın üzerine hazırladığımız ganajı döküp buzdolabında 1 gece bekletiyoruz. Ertesi gün pastanın üzerini meyvelerle yada isterseniz sadece kakao yada truff ile süsleyebilirsiniz. tamamen hayal gücünüze ve malzemelerinize kalmış.

Kalıbı yavaşça açıp etrafını kurdela ile sarıp fiyonk yapıyoruz bu servise kadar pastanızın sağlamlığını sağlıyor.

Afiyet olsun...
 
Pasta Şehri Blog Design By GeCe and Bella Design