6 Ocak 2009 Salı

PENGUENLİ YENİ YIL PASTASI





Ve 2008'in son pastası...


Yılbaşı gecesi için pastamızı kızlarımın zevkine uygun yapmaya karar verdim. Ankara karlar altında olduğu için bol karlı bir pasta olsun istedim. Martha Stewart 'ın marshmallow ile yaptığı maviş penguenlerin olduğu pastayı geçen kış yapmayı planlamıştım. 2008 geçmeden gerçekleştirebildim neyse ki.

Pandispanya olarak "mud cake" tarifi uyguladım. Ara kremayı böğürtlenli-çikolatalı hazırladım. Mud cake oldukça nemli olmasına rağmen mahoş tadın keke'de geçmesi ve krema ile bütünlük oluşturması için böğürtlen jölesi ve ahudud likörü ile hazırladığım şurup ile keki ıslattım. Yoğun bir o kadar da lezzetliydi.
Kek'in içine ve ara kremaya kullandığım çikolata eşimin kıbrıs dönüşü getirdiği lindt kuvertür dü. Lezzet olarak sık kullandığım Zambo ve kahve dünyasının kuvertürlerine göre daha güzel di .




Herkese iyi haftalar diliyorum.
Biriken kurabiye tariflerimle döneceğim bir sonra ki yazımda : ))

25 yorum:

  1. Ayyy ayyy ayyyy ben yerim bu penguenleri :)))

    Sevgiler,
    Evren

    YanıtlaSil
  2. İkizlerinizle birlikte mutlu mutlu yıllar... Penguenler çok güzeller... Ellerinize sağlık...
    Sevgiyle...

    YanıtlaSil
  3. Çok sevimli ve çok güzel bir pasta olmuş.Çocuklar bayılırlar bu pengulara:))
    Emeğine sağlık...

    YanıtlaSil
  4. Çok güzeller bu penguenler bittim...Kızların ve eşinle birlikte mutlu bir yıl diliyorum. Dip sosu yapmak için yoğurda az kırmızı biber, kuru nane ve kekik ekledim. Çok az da zeytinyağı damlattım. İlk denememdi ama biz bayıldık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Fundacım pastana bayıldım, hep yapmak istediğim bir pasta modeli bu ama henüz kısmet olmadı, sevgiler....

    YanıtlaSil
  6. Fundacım pasta çok güzel olmuş... Bayıldım penguenlere... Mudcake ve böğürtlen de çok iyi bir seçim, birbirlerini tamamlayan iki lezzet...
    Bende iklo yapmak istiyorum...

    YanıtlaSil
  7. çok güzel olmuş ailenizle birlikte mutlu ve sağlıklı yıllar....

    YanıtlaSil
  8. Çok güzel bir pasta olmuş :)) Ellerinize sağlık. Bir önceki postta gördüğüm kurabiyelerde çok güzel görünüyorlar :))))

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. Merhabalar, evet bende yeni duydum ve cok ilgimi cekti, onun icin duyruyu blogumda yayinladim, simdi ankarada olmak vardi diyorum, selamlar....

    YanıtlaSil
  10. harika bir pasta
    bayildim,bayildim....
    ellerine emegine saglik canim

    www.yenitadlar.blogcu.com

    YanıtlaSil
  11. OY OY OY yerim ben o cicileri yaa ne güzel bir pasta olmuş bu böyle çok güzel ve orjinal bir pasta olmuş ellerine sağlık.
    Senin kurabiyelerden yaptım bugün çok güzel oldular..
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  12. Hobaaaa, süper bir pasta bu. Ay yerim ben o penguenleri, kırmızı bereli pek şirin geldi gözüme =) Ellerine sağlık Fundacığım, şahana görünüyor pastalar.

    İyi seneler diliyorum tekrar

    YanıtlaSil
  13. Fundacım süpersin yine, harika olmuş pastan, penguenlere ekstradan bayıldım :)
    Ellerine sağlık,
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  14. Fundacım merhaba..
    Ben de seni tanıdığıma çok sevindim..Ben bu blogu niye farketmemişim ki..Ne müthiş şeyler yapmışsın, harika..
    Yok canım 2-3 kişi değiliz, epey kalabalığız aslında..Mail grubumuz da var, her ay da buluşuyoruz, bekleriz seni de..Detaylı bilgi almak istersen mail at bana..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  15. Ellerine sağlık Fundacım çok şeker olmuş pingular.
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  16. çokçokşirinler bayıldım emeklerine sağlı canım...

    YanıtlaSil
  17. Pasta Şehri Ankara'ymış demek ki...
    Az önce Eda'daki yorumunda gördüm.
    Severek takip ettiğim blogun Ankara'da olduğunu bilmiyordum.
    Sevindim.
    Biz Ankara'lı blogcular buluşuyoruz.
    Umarım tanışırız.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  18. yerim ben bu pinguları.ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  19. Esin dip sos tarifi için teşekkür ederim

    Evren, Aysel, Pelin, Seda, Banu, Emel, Zerrin, Ayşe, Gülriz, yenitadlar(adınızı bilmiyourm kusura bakamyın), Feyza, selda, kardelen, Eda, Hülya, Melek, Smilena çook teşekkür ederim güzel yorumalrınız ile destek olduğunuz için...

    YanıtlaSil
  20. Fundacım alıntı uyarın için çook teşekkür ederim. Siteyi kaynak göstererek yayınlamışlar. Ama benden izin almalarını tercih ederdim. Bununla ilgili de yorumumu site yöneticisine gönderdim. Tekrar tekrar teşekkür ediyorum canım. Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  21. Ya bu arada ben bu şirin mi şirin pingu pastasını nasııl kaçırdımm...Utanıyorum kendimden:(

    Canım arkadaşım, ellerine kollarına sağlık, harikasııınnn...Çok şekerlerrr:)

    Bu arada siteni şöle didik didik taradım, konuştuğumuz şey hala yok...Hadi Fundacığım, hadi becerikli arkadaşım...

    sevgiyle kal bitanem,

    YanıtlaSil
  22. Banucuğum rica ederim.Hayatları boyunca hiçbirşeye emek vermedikleri için bu kadar saygısızca davranabiliyorlar.

    Zümrütcüğüm çok sağol desteğin için düzenlemeleri yapcağım yakında. biraz zaman geçsin ama :))

    YanıtlaSil
  23. Çok güzel olmuş eline sağlık. pastaya bakarken ben bile üşüdüm o kadar sahici olmuş:))

    YanıtlaSil
  24. Merhaba,
    Pastalariniz cok guzel. Ellerinize saglik. Size bir sorum olacakti. Pastalari seker hamuru ile kaplamadan once ne tur bir krema ile kapliyorsunuz? Sanirim ganaj bunlardan biri. Baska kremalar var mi seker hamurunun altinda kullanmak icin?
    Tesekkurler
    Gul

    YanıtlaSil
  25. Güzinciğim teşekkür ederim canımmm

    Gül şekerhamurlu pastaları kaplarken ben genelde ganaş krema kullanıyorum. buttercrema ile de kaplanabilir yabancılar genelde bunu kullanıyopr. ama ben 2 kez denedim ve hem lezzetini etkiliyor hemde şeker hamur tam yapışmıyor. bunların dışında hemen tüketecekseniz kremşantide kullanabilirsin ama beklediği zaman patlama yapabilir...en güvenlisi ganaş krema hazırlamak yine de

    YanıtlaSil