29 Haziran 2009 Pazartesi

Hoşgeldin bebek pastası " Baby Shower Cake "

baby shower cake-2

baby shower cake-3

Güzeller güzeli Duru bebeğimizin aramıza katılması şerefine yapıldı bu pasta...

Benim hamişlik arkadaşım Gül' ün 2. bebeği, kızlarımın arkadaşı ve yaşıtı Ilgının kardeşi Duru için.
Prensesi görmeye giderken yaptığım pastamız..

Çok istemesine rağmen Duru çok ufak olduğu için doğumgünümüze katılamayan Gül ve Ilgın için pastayı yine vanilyalı pandispanya ve orman meyveli krema ile hazırladım...


baby shower cake-1

Beşik şeklinde olsun elinde biberonuyla uyusun istedim pastamızdaki model bebek.
Neyse ki Duruda çok huzurlu uyuyan bir bebek .
Ve Durucuğum upuzun , sağlıklı, mutlu, sevgi ve neşe içerisinde geçireceğin bir ömür diliyorum sana ve ailene.
umarım her yaşını birlikte kutlarız cadı ablalarınla...

26 Haziran 2009 Cuma

Bir Makaron Masalı...Bu kez Antepfıstıklı * pistachio macaron *

pistachio macaron


Yaparken en heyecan duyduğum kurabiye...
En geniş zamanda yaptığım kurabiyeler...
Kızlarım uyuduktan sonra beni kimsenin rahatsız etmeyeceğini bildiğim saatlerde mutfağa süzülüp heyecanla bademi pudra şekeri ile çekmeye başayıp işe koyulurum...Tadını çok sevdiğim en nadide kurabiyecikler bunlar...

Fırın başında bekleyip etekler oluşurken mutlu olunan, yayılınca tühhhh diye ah vah edilen benim minik cookielerim...
Henüz sadece kendi yaptıklarımı yediğim için bilemiyorum tabi aslını. Ama bu hali bile çok güzel
Umarım bu kış makaronun doğduğu yer olan Laduree' da o muhteşem lezzeti tadabilirim.
Gelelim benim tarife, daha önce yaptığım böğürtlenli makaronlarda kullandığım Beyaz fırın'ın tarifini kullandım. Badem miktarını azaltıp antepfıstık ilave ettim.



pistachio macaron

tarif :
  • 140 gr toz badem ( 60 gr toz antep fıstığı ve 80 gr toz badem )
  • 200 gr pudra şekeri
  • 100 gr yumurta akı ( 5 büyük yumurta akı )
  • 40 gr toz şeker
  • 1-2 dml gıda boyası
yapılışı : Yumurta aklarını 2-3 dk çırptım sonra toz şekeri ekleyip yumurta akları kar gibi olana kadar çırpmaya devam ettim. Bu arada toz badem,antep fıstığı ve pudra şekerini rondo'dan geçirdim. Üzerleri pürüzlü olmasın diye 2 kezde eledim. Ama pek başarılı olamadım görüldüğü gibi : ))
Sonra yumurta aklarına gıda boyasını katıp 1 dk daha çırptım. Ardından mikseri bırakıp, katı karışımı yavaşça yumurta aklarına ilave edip spatula ile alttan yukarı homojen bir renk elde edene kadar karıştırdım. Krema torbasına koyup ucuna yuvarlak duy takıp silpat serdiğim tepsinin üzerine 1.5-2 cm çapında sıktım. Aslında yaptığım boyut orjinal makarona göre büyük oldu ama daha küçüklerine elim gitmiyor. Sonra hızlıca vurdum tepsiyi masaya tmseklerin gitmesi için. Bu aşamada asında eğer tümsekler yok olmuyorsa hafifi parmağımız ıslatarak parmak ucuyla tümsekler yok edilebiliyormuş ama ben uygulamadım. Daha önce iki tepsiyi içiçe koyup pişirmiştim bu sefer tek tepsi ile yaptım fark olmadı. Turbo ayarda 175 derecede 10 dk pişirdim.
Antepfıstıklı ara krema
100 gr toz antepfıstığı
2 -3 çorba kaşığı katı bitkisel yağ ( tereyağ çok ağır bir tat verir o yüzden bitkisel katı yağ daha uygun bi seçim )
30 gr pudra şekeri
Hepsini antep fıstığı ezmesi kıvamına gelinceye kadar çatalla iyice çırpalım. Ardından kurabiyeler soğuyunca birbirlerine yapıştıralım.
Sonrada afiyetle 4-5 kurabiyeyi hemen yiyelim...

20 Haziran 2009 Cumartesi

3. yaş partimiz ve Orman Hayvanlı pastamız - jungle cake - .

jungle cake-4

jungle cake-3

Güzel bir tatil dönüşü hiç vakit kaybetmeden günlük işlere ve iş hayatıma dönmeden keyiflice bloğumu aktiflemek istedim.
Henüz birkaç saat önce döndük. Tatil uzun sürünce evimi epey özlemişim. Biz giderken Ankara buz gibiydi şimdi sıcacık olmuş. Herşey mükemmel bu şehri seviyorum ben...

Gelelim aslında mayıs 3 de olan ama bizim mayıs 10 da gerçekleştirdiğimiz orman hayvan temalı yani jungle temalı partimize.
Daha önceki yazımda yazdığım gibi epey yorucu bir doğumgünü gerçekleştirdik. Mümkün mertebe herşeyi temaya göre hazırlamaya çalıştım. Yaklaşık 65 kişiydik. Büyük bir mekan ayarladık. Kayınvaldemlerin apartmanlarının toplantı salonu vardı. Masalar, sandelyeler, örtüler herşey hazırdı. Biz müzik sistemini kurduk, balonlar ve şişme orman hayvanları ile süsledik.
Çocuklar için orman temalı kağıt tabak -bardak-peçeteler kullandık, yetişkinler içinde turuncu /yeşil tabaklar, peçeteler aldık.
Hem çocuklara hemde büyüklere dağıtmak için hazırladığımız kurabiyelerin yanı sıra
gelen arkadaşlarına Öykü ve Doğanın minik hediyeleride oldu. Parti temamıza uygun orman hayvanları ahşap raketler, şekerler ve köpük balonlar ve yine vahşi hayvanlar maskeleri dağıttık. Ayrıca palyaçolarımızda çocuklarla bol bol dans ettiler -bizimkiler çok sevmesede-

3.doğumgünleri partileri 3


Her detayla ilgilendim çok uğraştım. açık büfe olarak tanzim ettik yiyecekleri. Hem çeşit hemde miktar oldukça fazlaydı. Ama maalesef her doğumgünü olduğu gibi o telaştan ve yoğunluktan fotoğraflar pek yok.
Son dakika pastayı aşağıya indirmeden çektiğim fotoğraflar var. Maalesef özenerek hazırladığım diğer yiyeceklerin tek tek hiç fotoğrafı yok. Hatta toplu halde bile bir iki fotoğrafı var rica etmiştim Güzinciğim sağolsun çekmiş. Birde Nilgün çekmiş. Ama o fotoğraflarda tek tarafın. işte onlardan ikisi. karşılıklı olarak toplam 6 masaydı .

3.doğumgünleri partileri 2

3.doğumgünleri partileri 1


Menümüze gelirsek 32 çeşit olarak saymıştım başlangıçta ama sonradan aklımda kalanlar bunlar

3 yaş doğumgünü menüsü

1- orman meyveli 3 katlı pasta
2- Bol çikolatalı cupcake
3- Truff
4- Fındıklı hayvan şekilli kurabiyeler
5- 3 şeklinde antep fıstıklı kurabiyeler
6-
Elmalı ballı rulo kurabiyeler
7- Brownie bol fındıklı
8- Vanilyalı hayvan kurabiyeler
9- Mahlepli kurupasta
10- Somonlu-kaparili kanaepe
11- Zeytinezmeli kanepe
12- Patatesli poğaça
13- Peynirli sigara böreği
14- Paçanga böreği
15- Patates salatası
16- Mercimek köftesi
17- Patlıcan salatası
18- Mantar sote salata
19- Kuru patlıcan dolması
20- Zeytinyağlı yaprak sarma
21-
Espressolu D-Ö şeklinde kurabiyeler
22-
Ispanaklı-lorlu kiş23- Kırmızılı mini sandviçler
24- Karışık mini pizzalar
25-
Ayıcıklı şeker hamurlu kurabiyeler
26-
3 şeklinde şeker hamurlu kurabiyeler
27- Kıymalı su böreği
28- Portakallı kurabiye
29- Ezmeli kanape
30- Cips


animal cupcake

Cupcakeleri bol çikolatalı hazırladım ve jungle temalı cupcake kağıtlarında pişirdim. Üzerini şeker hamuruyla süslemek yerine, pirinç kağıdına orman hayvanları baskısı yaptırdım. Ortasına onları yapıştırıp çevresine renkli şekerleri serptim.


jungle cake-2

Pastamız geçen yıl çiftlik hayvanlarıydı. Bu yıl da delicesine hayvansever kızlarımın yoğun istekleri orman hayvanları yönündeydi. Hatta onlara kalsa tukan, hipopotam ve salyongoza varana dek yapmam gerekecekti ama pazarlıkla 2-3 fil, zürafa, zebra, maymun ve aslanla kurtardık.
Pastamızı orman meyveli yapmaya karar verdim. Zaten buzlukta birikmiş yaban mersinlerim ve böğürtlenlerimi kullanacak yer arıyordum. İçerisine frambuaz, böğürtlen, yaban mersini (likapa) ve frenk üzümü koydum. kremayı meyvelerle çırpıp meyvelerin tadının kremaya geçmesini istedim. Pandispanyamız vanilyalı yağlı kekti. Ahududu şurubu ile ıslattım.
3 yaş şerefine 3 katlı olarak hazırladım.
Bu yılımızda böyle geçti seneye daha mütevazi bir parti yapacağım öyle yoruldum ki yazımızı bile tatil dönüşü yazdım : )))

Yarın babalar günü... şimdi oda ısısına gelen yumurtalarım ile babalarımız ve 3 yıldır baba olan bebeğim için mangolu pasta yapmaya gidiyorum...
Mutlu pazarlar ...
 
Pasta Şehri Blog Design By GeCe and Bella Design