26 Kasım 2009 Perşembe

Kurban bayramı kurabiyeleri: Kuzu/koyun kurabiyeler



Kuzu şeklindeki kurabiyelerimle sizlere iyi bayramlar dileyerek söze başlıyorum.
Bu bayram bizim evimiz neşe içinde olacak. Annemler bizde abimler de bayramı bizde geçirecekler. Bizimkiler gibi ikiz olan yeğenlerim de geliyor. Bizim kızlar ile aralarında sadece 1ay var dolayısıyla kızlar heyecanla bekliyorlar kuzenlerini...
Bende harıl harıl mutfaktayım. Başta çocuklar olmak üzere abimin ve evdeki herkesin sevdiği şeylerden oluşan bir menü hazırladım. Bu kurabiyeleride gelen çocuklara  dağıtacağız.
Geçen bayram olduğu gibi birçok şey yapılacak hala. Mümkün mertebe denemediğim şeylerden oluşan birşeyler hazırlamaya çalışsamda; herkes genelde önceden tatmış oldukları tatları tekrar istiyorlar. Yine de yeni denemeler yapabildim. Sizlerle paylaşacağım bayram sonrası...

Bu kurabiyeleri royal icing ile çalıştım. Royal icing aslında el alışkanlığı oturduktan sonra çok profesyonel sonuçlar verebilen ve şeker hamuru ile veremediğiniz efektleri vermenizi sağlayan bir yöntem. Ama dezavantajları var örneğin çok sayıda kurabiye çalışmaya bence uygun değil elimizde ki royal icing kurumya başlayınca ne yaparsanız yapın kıvamı değişmekte. örneğin bu kurabiyelerde ben bir kaçına üst sıkmayı yaptıktan sonra toz şker serptim sonra ters çevirince alt kısıma yapışmadıkları için döküldüler sadece üst tarafta yün kıvrımlarını yaptığım kısımda kaldılar böylwece daha parlak tüyleri olmuş oldu koyunlarımın : )) aslında çok güzel bir etki ama diğerleri kuruduğu için hepsine uygulayamadım.
diğer bir husus ise yumurta akı sorunu . ben kesinlikle yumruta akıyla yapılmasına taraf değilim. hangi marka olursda olsun salmonella riskini bertaraf edemeyiz. Önce sağlık...o yüzden ben yumruta akı tozu kullanıyorum. bununla ilgili yakın çevremde dahil çok fazla soru soruluyor  nasıl kullanacağız?



YUMURTA AKI TOZUYLA ROYAL İCİNG YAPIMI :
  • 1 çorba kaşığı yumurta akı tozu
  • 2 çorba kaşığı kaynamış sıcak su
  • 1,5-2 bardak elenmiş pudra şekeri
  • 1-2 dml limon suyu
öncelikle yumurta akı tozunu bir kaseye koyup sıcak suyu ekleyip iyice karıştıralım. Yumurta akı tozu tamamen eriyene kadar karıştırmaya devam edelim. Bu aşamada eğer erimeyen parçalar kalırsa süzmenizi öneririm. Çünkü sıkma torbası ile sıkarken duyun ucunu tıkayabilir.

İyice eriyince tozlar, karışımı mikser kabına alalım. Üzerine pudra şekerini ekleyip istediğimiz kıvama gelene kadar çırpalım. 2-3 dk içinde kıvamımız oturuyor en son olarak limon suyunu ekleyip biraz daha çırpalım.
Eğer kurabiyeyi kaplamak için kullanacaksak kıvamı yumuşak olmalı. 1 bardak pudra şekeri yeterli bu durumda. Eğer benim bu kurabiyelerde yaptığım gibi çizgi çizmek isterseniz 1.5-2 bardak kadar şeker kullanmalısınız.
Süslemede diğer bir dikkat edeceğimiz unsur alt tarafın iyice kuruması. Eğer yeterince kurumadan üste motif çizersek birbirine karışacaktır. Ben kurabiyelerin üstünü kaplarken çabuk kuruması için için ince bir kat sürdüm. Ama kalın sürerseniz daha parlak ve kusursuz gözüküyor. Bu durumda bir gece bekletmekte yarar var kuruması için.
Sonra sıkma torbasına ince uçlu bir duy takıp ( ben wiltonun no: 3 ünü kullandım) kremamızı torbaya dolduralım. Sonrası tamamen yaratıcılığınıza kalmış; sonsuz şekiller ve desenler çalışabilirsiniz. Royal icing yaratıcılığa en açık krema....
Geçen bayram yaptığım kurabiyelere bakmak isterseniz

Neşe içinde bir bayram geçirmenizi dilerim.
İyi bayramlar...



24 Kasım 2009 Salı

Öğretmenler Günü Hediyesi...Cupcake'ler


Bugün öğretmenler günü...Hayatımızı anne/babalarımızdan sonra en çok etkileyen kişiler. benim öğretmenlerim çok değerliydi. Özellikle ilkokul öğretmenimin değeri tartışılmaz. Hayatımın her zorlu dönemecinde yanımdaydı. Umarım kızlarımda öğretmenleri konusunda benim kadar şanslı olurlar...

Dün gece bu cupcakeleri kızlarımla birlikte hazırladık Burcu öğretmenimize vermek için. Önce uğur böceği yapmak istediler : )))Neyse ki sonra biraz da benim önerilerim doğrultusunda kelebek olsun üstünde dediler. Bu sabah sevinç içinde götürdüler. Burcu öğretmenimiz kreş değişikliğimiz nedeniyle henüz 2 aylık öğretmenleri. Ama öyle çok sevdirdi ki kendisini... Sanırım kızlarımda değerli öğretmenlere sahip olmanın keyfni çıkaracaklar hayatlarının tüm evrelerinde...



Cupcakelerimiz; portakallı/kakaolu kek içerisi bitter çikolatalı ganaş krema ile tatlandırıldı. şeker hamurumuz da portakal aromasıyla tatlandırıldı.
Tüm öğretmenlerimizin; öğretmenler günü kutlu olsun...

23 Kasım 2009 Pazartesi

Yeni bloğuma hoşgeldiniz... trufflu fındıklı yaş pasta


Bugün sizlere sevgili Ge-Ce tarafından tasarlanan bloğumla merhaba diyorum. Aylar önce konuşmuştuk ancak ikimizde yoğunluğumuz gereği bir türlü başlayamamıştık. Sonrasında sevgili Gülçin tüm yoğunluğuna rağmen bu şirin bloğu tasarladı. Hemde tam olarak istediğim şeyi belirtememe rağmen tam da istediğim gibi bir blog oldu. Gerçekten her bir tasarımı birbirinden farklı ve kendini bile tekrar etmeyecek kadar yaratıcı...


Uzun zamandır bloğuma birşeyler eklemeyecek kadar uzaklaşmıştım. Ve bu yeni haliyle aradığım şevke tekrar kavuştum. Buradan da birkez daha teşekkür ediyorum. İyi ki varsın sevgili Ge-Ce...


Gelelim pastamıza. Trufflu, fındık kremalı ve fındık krokanlı pastamız iftar yemeğine davetliyken hediye olarak götürdüm.
Pandispanyası çikolatalı nemli pandispanya idi. Krema için farklı bir tarif kullandım. Beyaz fırının fındıklı kremasını yaptım ve araya fındık krokanları serptim. Kenarları ise rondodan geçirdiğim fındık krokanlar ile kapladım. Üzerini klasik truff tarifimle hazırladığım trufflar ile süsledim. Leziz bir pasta oldu. Krema tarifini yayınlayacağım...
Bayram öncesi daha önce truff yapmamış olan varsa bence denemeliler hem pratik hemde pratikliğine nazaran lezzetli bir seçim.
Klasik sunum truff için bakabilirsiniz: bayram için truff

9 Kasım 2009 Pazartesi

Evlilik Yıldönümü Pastası..6. yılımız


Temmuz ayından kalan evlilik yıldönümü pastamız ile tekrar merhaba...

Daha öncede bahsettiğim gibi bloğum tekrar tasarlanıyor. Hemde profesyonel biri tarafından ; ) Bittiği zaman sizlerle zevkle paylaşacağım.

Bu şevkle biriken pastalarımdan birini paylaşmak istedim hazır vakit de bulmuşken.

Temmuz ayında evliliğimiz 6. yılını kutladık. Nasıl bir pasta yapmalıyım diye düşünürken kitapları karıştırıp yapılmış pastalardan esinlenmek istemedim.
Bizim pastamız olsun, bize özel olsun, içimden geçenleri yansıtsın ama bir o kadar da duru olsun, saklamama olanak olmayan yorucu modellemeler eşiğinde gerçekleşmesin, eşime gerçek bir sürpriz olsun istedim. Tam da taşınmamıza 1 hafta varken hemde... Yapmamak olmazdı.

Geriye baktığımda evlilik nedenimiz de birlikteliğimiz ile aynı amaca hizmet ediyordu " aşk' a"...

Öyleyse irili ufaklı kalplerle süslenmiş bir yol olmalıydı bizim beraberliğimiz. Diğer güzellikler çevresinde yeşerdi çünkü. Önce aşk vardı...

İşte bu yolun şimdilik 6. durağındayız aslında 11 : ))


Bu arada pastanın içeriği ile ilgili hiçbirşey hatırlamıyorum.
Neliydi, nasıldı bilemiyorum. Aslında pastayı sevmem ben. Yapmayı severim : )
Ama bu hobiye bulaştığımdan beri ömrümde yemediğim kadar pasta yemişimdir tad ayrımsamalarını yapabilmek adına.
Sanırım bir sonraki yazımı yeni tasarlanmış olan bloğumda, harika bir pastayla yapacağım.
Bu hafta sonu modellemelerini tamamladığım bir doğum günü pastası olacak.
Yeni haftanız neşe içinde geçsin.
Hoşçakalın

 
Pasta Şehri Blog Design By GeCe and Bella Design