27 Mayıs 2010 Perşembe

Makaron ve Ispanaklı Kiş




Eveeet bu sefer akşamüstü sizinleyim. Aslında sabah bu yazıyı yayınlayacaktım ama bugün düşündüğümden çok daha yoğun geçti.
Kuzey Yiğit için hazırladığım tuzlu ve kurabiyeler. Tuzlu olarak minik ıspanaklı kişler yaptım doğum günü partisi için ve antep fıstıklı makaron hazırladım kurabiye olarak.

Kişler tuzlu olarak en sevdiğim lezzetlerdir. Fırsat buldukça her çeşidinden yaparım. Sebzelerle mükemmel uyum sağlayan bir hamuru var.
Tarifini burada vermiyorum ama arşivde mevcut. Buradan tuzlulara ulaşabilirsiniz.
Ve tabi ki sayfamın en çok tıklanan tariflerinden makaron. Her çeşidi birbirinden güzel. Püf noktalarını öğrenince ve el alışınca kıvamı tutturmakta ve eteklendirme de hiç problem kalmıyor. Aslı hanım için hazırladığım makaronlar antep fıstıklıydı.

Daha önce yaptıklarımı görmek isterseniz
Antep fıstıklı Makaron
Böğürtlenli Makaron

26 Mayıs 2010 Çarşamba

Gece Bahçesi Cupcakeleri



Söz verdiğim gibi bu hafta daha sık güncellemeye devam ediyorum.
Kuzey Yiğitin 1. yaş doğumgünü partisi için hazırladığım gece bahçesi pastasının devamı niteliğindeki hazırladığım cupcakeler ile devam ediyorum. Yine upsy daisy' e hiç dokunmadan : )) pasta karekterlenin 2 boyutlu hallerini ve doğumgünü mesajımızı cupcaklere ekledim. Ve hazırladığım cupcakeleride dev bir standa yerleştirdim. Gerçekten oldukça büyüktü. masada yer kaplaması ve taşıması biraz problem olsada çok görkemli bir sunum oldu.



Vanilyalı cupcakeler, vanilya/limon aromalı krema ile bütünleştiler. Pastamız çikolatalı olduğu için cupcakeleri farklı bir lezzette yapalım istedik Aslı hanımla birlikte. Ve doğumgünü partisinin pasta ve pastacıkları tamamlanmış oldu....

24 Mayıs 2010 Pazartesi

Gece Bahçesi Pastası ve 1. yaş Doğumgünü Hazırlıkları

Günaydııııııın tatil bitti bugün ilk iş günü : ))
En kötü yanı havanın bu kadar soğuk olması. Giderken daha sıcaktı Ankara...Şimdi toparlanma zamanı bu hafta biriken fotoğrafları yayınlamayı planlıyorum.
Ve ilk sırada büyük bir heyecanla gerçekleştirdiğim Kuzeyin 1 yaş parti hazırlıkları. Aslı hanım Kuzey Yiğitin 1. doğumgünü menüsü için bana ulaştığında ona sunduğum alternatifler çerçevesinde bu en özel doğumgünü partisi için yapılacaklar olarak ıspanaklı kiş, makaron, cupcake, kurabiyeler ve pastayı belirledi.

Kuzeyin sevdiği çizgi film gece bahçesi olunca pasta ve cupcake temamız gece bahçesi pastası oldu. Ama özellikle uppsy daisy'siz bir gece bahçesi : )) Bende ne zamandır çalışmayı istediğim gece bahçesinin ilk pastasını zevkle yaptım. Upsy daisy yoktu ama iggle piggle, tombiliboo' lar ve makka pakka pastamızda yerlerini aldı.

İçeriğimiz çikolatalı kek, çikolatalı krema ve antep fıstığından oluştu. Gece bahçesi pastasının devamı niteliğindeki cupcakelerimiz, 1 yaş bebek kurabiyeleri, makaron ve kişlerde bu özel doğumgünü hazırlıklarının içindeydi. Ve bu hafta içinde tek tek yayınlamayı planlıyorum.
Güzel bir pazartesi ile mutlu haftalar diliyorum...

21 Mayıs 2010 Cuma

Caillou' lu Doğumgünü Kurabiye Sepeti





Sabahın ilk ışıkları,pırıl pırıl bir havanın habercisi kuş cıvıltıları ve karşımda çarşaf gibi deniz ...Yaşamayı seviyorum.
Diğerleri günün son uyku saatlerini geçirirken ben balkondayım. Mışıl mışıl uyuıyan kızlarımın doğumgünü kurabiyelerini paylaşmak üzere fotoğraf ayıklıyorum : ))
Sözü uzatmadan kızlarımın doğumgünü için hazırladığım caillou ve 4 yaş kurabiye sepetini ekleyeyim.
içeriğimiz tarçın-zencefil-karanfil ve muskattan oluşuyor. En sevdiğim ve siparişlerde de en çok tercih edilen kurabiye lezzeti.


Mayısın 3' ünde gerçekleşen doğumgünümüz için hazırladığım pastalar ve kurabiyeler bu post ile bitti. Şimdi yoğun geçen mayıs ayındaki diğer pastalar ve kurabiyeler; ayrıca gerçekleşen 2 ayrı kurs fotoğraflarını tatilimiz bitmeden düzenlemeyi ve döner dönmez hızla yayınlamayı düşünüyorum.  Dönene kadar herkese sıcacık ve mutlu günler...

17 Mayıs 2010 Pazartesi

Caillou Pastası-Öykünün doğumgünü pastası



Öykücüğümün 4. yaş pasta teması son zamanların en favori çizgi filmlerinden caillou idi.
Caillou ve kedisi Gilberti modelledim. Aslında Caillou' nun kardeşi Rose da figürlemek istediğim karakterdendi ama yine vakit yetmedi : ))
Bir kez daha caillou çalışırsam artık aklımda ki kompozisyonu oluştururum.
Pasta içeriğimiz Öykünün favorisi bol çikolatalı kek, bitter çikolatalı ara krema ve antepfıstığından oluştu.

Yeni haftaya yoğun ve yorgun başlasamda; çarşambadan hatta salı gecesinden itibaren yaşasın tatil beni bizi bekliyor olacak : )))
Mutlu haftalar...

14 Mayıs 2010 Cuma

Ankara- Butik Pastacılık Kursu


Yaz sezonu boyunca düzenleyeceğim en son pasta yapım kursu haziran ayında olacak  Haziran ayı içinde gerçekleşecek kursumuz için 2 kişilik kontenjan kalmıştır. İlgilenenler kayıt için başvurabilir.

Temel Şeker Hamurlu Butik Pasta Yapım Kursu


  • Pastacılıkta kullanılan ekipmanların tanıtımı
  • Kaplamaya uygun nemli kek yapımı ( farklı 3 tarif ile birlikte)
  • Pasta kremasının yapımı
  • Kekin katlandırılması, yapılan krema ve iç malzeme konularak pastanın oluşturulması
  • Ganaş krema yapımı
  • Butik tasarımdaki püf noktalar ve malzeme temini
  • Şeker hamuru yapımı
  • Şeker hamurunun renklendirilmesi ve kaplamaya uygun hale getirilmesi
  • Pastanın yapılan şeker hamuru ile kaplanması
  • Basit süsleme teknikleri ( cımbızlama-örgü-kurdela vs. ) ile pastamızın süslenmesi

Kurs süresi: 7-8 saat
Kurs tarihi: 5 haziran 2010-Cumartesi
Katılımcı sayısı sınırlıdır (kalan kontenjan 2 kişi)

İletişim için Funda Türker
mail: pastasehri@hotmail.com
telefon: 05052255065

Ps: Fotoları yükleyemediğim için birikenleri yayınlayamıyorum. Hafta sonum kurslarla geçeceği için pazartesiye kadar yeni bir pasta vs. fotosu yükleyemeyeceğim maalesef. Bu nedenle yine bir kurs duyurusu yapmak istedim. İlgilenenler yukarıda ki mail adresimden yada telefon ile ulaşabilirler
Herkese mutlu hafta sonları...

11 Mayıs 2010 Salı

Ejderha Pastası



3 mayıs kızlarımın 4. yaşgünüydü. Tam 4 yıl önce tanımadığım ve sonradan hiç vazgeçemeyeceğim kokularıyla tanıştım. İşte 3 mayıs 2006 yılında kucağıma verilen iki tane miniminnacık bebek şimdi 4 yaşında oldular.
Veee aylardır pasta tercihlerini belirliyorlar. Hergün değişen onlarca pasta arasında nihayet karar verebildirler. Kaç tane kız çocuğu tanıyorsunuz 2.5 yaşından beri ejderha  hastası olan , dinozorların her çeşidini bilen ansiklopedilerden benim bile bilmediğim tuhaf yaratıkların yaşamlarını okutan ve ezberleyen? Doğacığım işte bu çocuklardan biri hiç prenses hastası olmadı, pembeyi seven kız çocuklarımda yok benim maalesef. Süslü toklardan ziyade hayvanlı herşeye hasta onlar, hiç bitmeyen bir sevgileri var ve hergün çoğalan. Sümüklü böcekleri toplayıp , kurbağaları seven, iguana için deliren iki tuhaf kız çocuğu annesiyim ben : ))



Ejderha besleme hayali kuran Doğacığım için yaptığım dev figürlü ejderha pastası...
Olabildiğince detay çalıştım ejderha figüründe kanat yapısını bile beğenmeyebilirdi çünkü. Gördüğünde ilk dediği şey " yavrusunu niye yapmadın yumurtadan çıkan " oldu...
Maalesef sabahladığım bir gecenin sabahında bittiği için pastamız yavrusuz bir ejderha oldu : )) Seneye sanırım dinazor yada ejderha temamız devam edecek.
Sonraki ilk postumda ikizi Öykünün pastasını ve kurabiyelerini yayınlayacağım ...
Sevgiyle kalın

5 Mayıs 2010 Çarşamba

Yastık Şeklinde Nişan Pastası - Pillow Cake



Özlem hanım ile Koray bey için hazırladığım nişan pastası.
Daha önceden yapmış olduğum nişan tepsisi konseptli nişan pastası oldukça ilgi gördü farklı pasta tasarımı isteyenler tarafından. İstanbul içinden arayanlara maalesef yardımcı olamadım. Özlem hanım da farklı bir tasarım için beni arayanlardan biriydi. Yastık şeklinde önerdiğim pasta üzerine yine nişan tepsisi ve makas konseptini ekledik. Bu sefer eskitilmiş altın görünümünde çalıştım tepsi ve detaylar altın rengi nişan yüzükleride beyaz altın olduğu için gümüş simle çalışıldı.
Pastamız en favori tercih edilen içerikten oluştu. Çikolatalı nemli kek, çift çikolatalı krema ve kavrulmuş antep fıstığı...
Yazın gelmesiyle taze meyveli ve benim en sevdiğim limonlu pastalara ilginin artacağını düşünüyorum sevinerek.
Herkese mutlu haftalar..
 
Pasta Şehri Blog Design By GeCe and Bella Design