15 Haziran 2010 Salı

Baby Shower Kurabiyeleri- Hoşgeldin Bebek Arda


Akşama yolculuk vakti...Gitmeyi çok istediğimiz yerlerden biri olan Çin' e yolculuğumuz için uçağımızın kalkmasına saatler var.
Gitmeden önce daha önce bir çok kez özel günlerinde pasta ve kurabiye siparişlerini hazırladığım Kadriye hanım için yaptığım baby shower kurabiyelerini yayınlamak istedim. Kadriye hanım kuzeninin bebeği için hediye olarak hazırlattı bu kurabiyeleri. Daha öncekilerinde olduğu gibi tasarımı, renkleri herşeyi bana bıraktı. Hatta herzamanki nezaketiyle denemek istediğiniz farklı kurabiyeler varsa onlarıda yapabilirsiniz dedi.

Sepet dahil tüm detayları çok kısa bir süre zarfında yetiştirdim Kadriye hanıma. Her nekadar yorulmayın en kolayı neyse onu yapın desede ben gönlümden geçen bebek sepetini bulamadığım için sepeti de kendim dizayn ettim. Kurabiyeleri hem klasik hemde farklı modellerden seçtim. Renk tonu olarak saks mavisi, taçık mavi, toprak rengi ve turuncu çalıştım.

Kadriye hanıma güveni için çok teşekkür ediyorum ve Arda bebek hoşgeldin aramıza...
Sağlık, mutluluk dolu upuzun bir ömrün olur inşallah...

9 Haziran 2010 Çarşamba

Kız bebek kurabiye Sepeti ve Tatlı Blog Ödülüm


Daha önce Demir için hazırlamış olduğum 1 yaş bebek kurabiyelerinin kız bebek versiyonu oldu Yağmurun kurabiyeleri. Çok çok kısıtlı bir zaman diliminde; hem pasta hemde kurabiye siparişlerimin arasında hazırladım dolayısıyla fotoğraflarını çekmeye vakit bulamadım en son paketlenmiş haliyle birkaç fotoğrafını çekebildim.
Yağmur için renkleri belirlerken soft pembe, soft sarı ve lilayı tercih ettim. Renk kompozisyonu çok uyumlu oldu. Yağmurun annesi Şermin hanım yine ayıcıklar, bebek yüzleri ve 1 yaş şeklindeki kurabiyelerden istedi. 35 adet kurabiye sepetiyle birlikte Yağmurun 1. doğumgünü için teslim edildi : ))


 Ve birde ödülüm var sizlerle paylaşacağım : ).
Sevgili Ferahcığım ve Lezzet treni beni Tatlı Blog Ödülüne layık görmüşler. Çok teşekkür ediyorum bende takip listemdeki herkese gönderiyorum bu ödülü..

Not: Maalesef  3 Temmuz 'a  kadar yoğunluk nedeniyle sipariş alımları durdurulumuştur. 16 temmuz sonrasıda yaz tatiline çıkacağım için 3-16 temmuz arası sipariş kabul edilecektir.

7 Haziran 2010 Pazartesi

Askerden Dönüş Pastası



Cumartesi günü gerçekleşen kursumuzun ardından pastalarla devam edeceğim. Kurs detayları daha sonra ama bir ipucu vereyim kursumuzda yine bir blogcu arkadaşımızla tanışma imkanı buldum. Hepsi birbirinden şeker kursiyerlerimle yine dolu dolu ve zevkli bir gün geçirdik...

Bu pastamız Miray hanımın askerden dönen eşine düzenlediği hoşgeldin partisi için hazırlandı. Mayıs başında hazırladığım pastamızda konsepti belirlerken epey mailleştik Miray hanım ile. Sonunda evin dışında kalan asker üniforması ve künyesi olsun istedik. Evin içinde ise huzurla oturan çiftimizi koltukta modellemeye karar verdik. Uyumlu renkleri belirleyip önce koltuğu tasarladım. Sonra modellemeleri tamamladım. Salon için birde minik bir masa tasarladım ama pastayı tamamlayıp figürleri yerleştirdiğimde; masanın pastayı kalabalıklaştırıp  genel havasını bozduğunu görünce koymaktan vazgeçtim. Bazen böyle düşündüğüm figürleri azaltıyorum yada artırıyorum son düzenlemelerde içime sinmediğinde : ))


Pasta içeriği bu sefer farklıydı. Vanilyalı sünger kek, limonlu ve beyaz çikolatalı krema , kavrulmuş antepfıstığı ve muzdan oluştu.
Herkese pasta tadında bir hafta diliyorum...

2 Haziran 2010 Çarşamba

Kremalı Ve Şeker Hamurlu Butik Pastacılık Kursu-Ankara


Mayıs ayında gerçekleştirdiğimiz kişiye özel kremalı ve şeker hamurlu butik pastacılık kursumuzun detayları. Bu cumartesi gerçekleştireceğimiz şeker hamurlu butik pastacılık kursu öncesi fazlaca kurs görüntüleri birikmeden ve Ayşe hanımı da fazla bekletmeden sipariş fotolarına ara verip kurs görüntülerine geçelim istedim

 DUYURU : Öncelikle bir duyuru yapayım 5 haziran butik pastacılık kursu kayıtları dolmuştur. Yoğun ilgi için teşekkür ederim. Yaz döneminde extra kayıtlar için bir kurs daha açılacaktır. Tarihi henüz belirlenmese de şuan için doluluk nedeniyle 5 hazirana katılamayan kişilerden oluşacağı için bu kursumuza da dışarıdan katılım olamayacaktır. Ancak ilgilenenler isim ve telefonları ile bana ulaşırlarsa bir sonraki açılacak kurs için ön kayıt yapılacaktır.

 Dönelim mayıs ayında Ankarada gerçekleşen kişiye özel; krema teknikleri ile kremalı pasta kursu ve şeker hamurlu butik pastacılık kursumuza...
Sevgili Ayşe hanım aslında amatör olarak pastalar yapan hatta bunu bizlerle paylaşan bir blogger. Buyrunuz sitesi Ayşece...
Eğitim programımıza gelince

Kremalı Pasta Yapım Kursu ( yaş pasta kursu )

  •  Pandispanya yapımı
  • Ara krema yapımı
  • Pandispanyanın katlandırılması, kremalandırılması, krema sürme teknikleriyle süslenmeye hazır hale getirilmesi
  • buttercream, royal icing ve sert krema hazırlanması verenklenridilmesi
  • temel sıkma teknikleri ile bordör, halat, midye, sepet yapımı
  • royal icing ile yaprak, çiçek yapımı
  • öğrenilen teknikler ile pastanın süslenerek tamamlanması
kurs süresi 1 gündür.
Ayşe hanımın kursumuzda yaptığı kremalı pastamız ;

Biz hem kremalı hemde şeker hamurlu pasta yaptık. Ve Ayşe hanım ile çok zevkli 2 gün geçirdik. Ayrıca eli yatkın, önceden tecrübesi olunca düşündüğümüz süreden daha önce tamamladık pastalarımızı. Basit süsleme teknikleri yerine de mini modellemeler yaptık. İki ayıcık ile tamamladık pastamızı. Altta modellemeleri hazırlarken...  

Temel Şeker Hamurlu Butik Pasta Yapım Kursu
  • Pastacılıkta kullanılan ekipmanların tanıtımı
  • Kaplamaya uygun nemli kek yapımı ( farklı 3 tarif ile birlikte)
  • Pasta kremasının yapımı
  • Kekin katlandırılması, yapılan krema ve iç malzeme konularak pastanın oluşturulması
  • Ganaş krema yapımı
  • Butik tasarımdaki püf noktalar ve malzeme temini hakkında bilgilendirme
  • Şeker hamuru yapımı
  • Şeker hamurunun renklendirilmesi ve kaplamaya uygun hale getirilmesi
  • Pastanın yapılan şeker hamuru ile kaplanması
  • Basit süsleme teknikleri ( cımbızlama-örgü-kurdela vs. ) ile pastamızın süslenmesi
Kurs süresi 1 gündür
Ve işte becerikli kursiyerimin şeker hamurlu pastası. Ben çok eğlenceli bir kurs geçirdim hem becerikli, hem samimi hemde çok neşeli bir kursiyerim vardı çünkü.
Sevgiyle kalın...

1 Haziran 2010 Salı

1 Yaş Bebek Kurabiyeleri



En çok bebek ayaklarını sevdim. Minik Kuzey Yiğitin miniminnacık ayakları : ))
Kuzey Yiğitin doğumgünü için hazırladığım bebek kurabiyeleri...
Aslı hanım kurabiye temasını, renkleri, içeriği tamamiyle bana bıraktı. Böyle olunca çok sevdiğim ve çok zevk alarak tasarladığım kurabiyeler ortaya çıktı. Ne zamandır yapmayı planladığım hatta kalıplarını 1 yıl öncesinden aldığım bebek patikleri ve ayaklarını yapma fırsatıda bulmuş oldum.


Renklerini beyaz üstüne turuncu,mavi ve su yeşili tonlarında çalıştım. Lezzet olarakda zencefil-tarçın-muskat ve karanfil karışımını kullandım. Ayakları çok sevdiğim için 2 fotoyu hakkediyor : )) İşte yine ayaklar


Yoğun ve yorucu ama bir o kadar da zevkli geçen doğumgünü hazırlıkları tamamlanıp teslimat gerçekleşince; ve de hem teslimat sırasında hemde ertesi gün Aslı hanımın beğenilerini ve teşekkürlerini ileten mailini aldığımda tüm yorgunluğum yerini tatlı bir gülümsemeye bıraktı...
Kuzey Yiğitin 1. yaşını tekrar kutluyorum.
Ve Aslı hanımada güveni ve samimi mesajı için çok teşekkür ediyorum.
 
Pasta Şehri Blog Design By GeCe and Bella Design