30 Temmuz 2010 Cuma

Arabalı Doğumgünü Kurabiyeleri

Bir önceki yazımda Derin için yaptığım Şimşek Mcqueen pastası vardı. Pasta ile birlikte yaptığım doğumgünü kurabiyelerini de pastanın devamı şeklinde hazırladım. Aslında Kazım bey kurabiyelerin 3 şeklinde olmasını ve üzerinde sadece Derin yazmasını talep etti. Sade olsada üzerine minik bir araba figürü koydum. Buz mavisi ile beyazı hareleyip hazırladım şeker hamurunu kırmızı araba ile renklerin uyumu hoş oldu. Bundan sonrada sık sık kullanacağım buz mavisi ve kırmızıyı.


İçerik zencefil-tarçından oluştu.  Derinin 3. yaşı kutlu olsun tekrar.

Herkese güzel günler...

26 Temmuz 2010 Pazartesi

Pasta Şehri TRT FM canlı yayın konuğu...


Merhabalar; bugün TRT FM de Füsun hanımın canlı yayın konuğu olarak sizlerle olacağım.
Konumuz ilk aşkım çikolata ve : )) Çikolata yapımındaki püf noktaları ve özel tarifleri paylaşacağım.
Saat 15:00-18:00 arası TRT FM İmbat programı...
TRT FM de görüşmek üzere...

22 Temmuz 2010 Perşembe

Şimşek Mcqueen Pastası - Lighting Mcqueen Cake


Mayıs ayından kalan bir pastamız daha. Erkek çocukların gözdesi Şimşek mcqueen ve arkadaşları nihayet benimde tasarımlarıma katıldı : ))
Kazım bey; oğlu Derinin 3. yaşgünü için aradığında temayı belirlemiş, istediği modelleri bana mail yoluyla ulaştırmıştı. Çok zevkle çalıştım, en çokda Mater çalışmak hoşuma gitti. En üste dev fotosunu koyduğum Mater bu çizgi filmin bana göre kahramanı ...
Kazım bey doğumgünü için 3 şeklinde kurabiyelerde istedi ve tasarımını tamamen bana bıraktı. Bende temanın devamı şeklinde çalıştım. kurabiyeler bir sonraki yazımda olur sanırım.
Sevgili Derinin 3. yaşını kutluyorum. Mutlu, sağlıklı, sevdikleriyle nice yaşlara...

Pasta içeriği Çikolatalı nemli kek, çift çikolatalı krema, muz ve çilekten oluştu.
Veeee bu tatilden önceki son yazım. Cuma akşamı 15 günlüğüne tatile çıkıyoruz. Ama ordanda yazmaya devam edeceğim. Planım tatil dönüşüne kadar mayıs ayı içindeki arşivi yayınlamak.
Mutlu kalın...

16 Temmuz 2010 Cuma

Soft Bowl Etkinliği ve Dönüş


Haftalar süren ayrılık sonrası tekrar merhaba...
Uzun bir seyahat ve ertesinde süren yoğunluk ve yorgunluk nedeniyle yazamadım. Ama bu arada hafta sonu düzenlenen ve Ankara için bir ilk olan bir etkinliğe katılma şansım oldu.
Soft Bowl silikon kalıplar ve mutfak gereçlerinin yapmış olduğu "Ankaralı blog yazarları etkinliği " için öncelikle soft bowl yetkililerine, kalıplar hakkında bizleri bilgilendiren Selami bey'e, kendisini tanıdığım için çok mutlu olduğum 10 parmağında 10 marifet sevgili  Hayal hanıma, ve tabi bizlere oldukça leziz bir menü sunan ve ev sahipliği yapan sımsıcak bir ortamı olan Cafe Mu' nun sahibesi Ünzile hanıma çok çok teşekkür ediyorum.

Ankaralı blog yazarlarının azımsanmayacak sayıda olduklarını görünce yeni etkinlikler içinde bu bir örnek olur diye düşünüyorum. Ve daha önceden takip ettiğim, etmediğim bir çok yeni kişi ile tanışmak ayrıca keyifliydi.
Soft bowl bizi hem ağırladı, hem bilgilendirdi hemde kucak dolusu hediye ile bizi uğurladı.

Bu arada Çin oldukça egzotik ve uzak bir ülke, detayları başka bir yazıda ve hatta başka bir blogda yazacağım. Hangi blog bu sürpriz olsun : )))
 
Pasta Şehri Blog Design By GeCe and Bella Design