30 Eylül 2010 Perşembe

PASTA KURSU DUYURUSU....

Merhabalar 2 ekimde yapılacak pastacılık kursu kızımın sağlık problemleri nedeniyle iptal edildi.
Kurs kayıtlarını durdurmuştum ama kesinleşen kursiyerlerimden tekrar özür diliyorum.
Ve anlayışlarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Bir sonraki kurs tarihini yarın kızımın ameliyat sonrasındaki iyileşme sürecine göre belirleyeceğim. Ama bir aksilik olmaz ise önümüzdeki 2 haftasonundan birinde katılımcılarımızla kursumuzu gerçekleştirceğiz.
Sağlıklı günler diliyorum

28 Eylül 2010 Salı

Hayvanlı Çocuk Kurabiyeleri


 
Ankarada bir anaokulunun öğrencileri için, öğretmenleri tarafından sipariş edilen hayvan temalı kurabiyeler.
Tek tek derste işlenecek hayvanları özellikle belirtip, hayvanların çocuklar tarafından tanınması dışında hiçbir talepte bulunulmadı. Bende ne zamandır aklımda olan tasarımları gerçekleştirdim. Gerçektende kurabiye veya pastanın modeli, rengi vs bana bırakıldığında çok farklı çalışmalar ortaya çıkıyor.    


Zebra, eşek, gergedan, kuzu, hipopotam, köpek ve pony şeklinde kurabiyeler hazırladım tek tek paketlenip teslim edildi. Çocuklar için oldukça hoş bir sürpriz...



14 Eylül 2010 Salı

Şeker Hamurlu Temel Pastacılık Kursu Kayıtları Başlamıştır...


Temel Pastacılık Kursumuzun tarihleri nihayet belirlendi .

tarih: 2 ekim Cumartesi günü / yer: Beysukent

Temel pasta yapım kursu içeriği
  • Pastacılıkta kullanılan ekipmanların tanıtımı
  • Kaplamaya uygun nemli kek yapımı ( farklı 3 tarif ile birlikte)
  • Pasta kremasının yapımı
  • Kekin katlandırılması, yapılan krema ve iç malzeme konularak pastanın oluşturulması
  • Ganaş krema yapımı
  • Butik tasarımdaki püf noktalar ve malzeme temini
  • Şeker hamuru yapımı
  • Şeker hamurunun renklendirilmesi ve kaplamaya uygun hale getirilmesi
  • Pastanın kaplanması
  • Primer süsleme teknikleri ( cımbızlama-örgü-kurdela vs. ) ile pastamızın süslenmesi
Kurs süresi 1 gündür.( 8-9 saat ) . Malzeme temini bana aittir yaptığınız pastalar ise size...
Kursiyer katılım sayısı 5 kişi ile sınırlıdır.
Detaylar için:  FUNDA TÜRKER 0 505 225 50 65

7 Eylül 2010 Salı

Çikolatalı Pasta

Bayramdan hemen önce şeker hamurlu değilde normal  bir pasta yayınlamak istedim. Hem bayram dolayısıyla hemde bugünden itibaren tatilimize katılacak olan pasta sahibi nedeniyle : ))
Çikolatayı pastayı iş çıkışında 1-2 saat içinde yaptım. Arkadaşımız Muratın 35. yaşgününü toplanıp kutlayacaktık. Sürpriz olarakda bu pastayı hazırladım. Az vakit vardı ancak elimde bir gün önceden pişirdiğim fazla bir pandispanya olunca hemen işe koyuldum.

İçi dışı bol çikolatalı bir pasta olsun istedim. Çikolata tadını yumuşatmak için kremada ekşi meyvelerden yararlandım. Kısaca yapım aşamlarını anlatayım pandispanyayı 3' e bölüyoruz her bir katın üzerine hazırladığımız kremayı bolca sürüyoruz. Ben ganaş krema yaptım, ekşi meyveleri içerisine katıp bir kaç kez daha çırptım. İçerisine ek meyva koymadım. Ama isterseniz koyabilirsiniz. 3. katı yerleştirdikten sonra ayırdığım ganaş krema ile pastanın heryerini sıvadım. Ardından kenarlara ve en üstüne bolca kakao serptim. Sonra blok çikolatamı oda ısısında yumuşatıp, krema sürme spatulası ile rulo şeklinde parçalar kestim. Çikolata parçalarını boylarına göre pastanın en ortasından başlayarak gül şeklinde dizdim.
en son üzerine ışıltı katması için yenilebilir simler serptim.

Pastamızı götürdük ama doğumgünü çocuğu bir arı macerası yüzünden yetişemedi : )) Bizde fazla beklemeyip çocuklara üflettik pastayı, kalanını ise eve gönderdik.
Murat 35. yaşın tekrar kutlu olsun. Vee çabuk gelin kızlar Zeynebi özlediler...

Herkese mutlu  bayramlar...

1 Eylül 2010 Çarşamba

Ayıcıklı Doğumgünü Pastası - 2


Dev bir ayıcık pastası ile geldim yine...
Merve hanım; ikizleri Ceylin ve Kayranın Limak Ambassadore otelde kutlanacak 1. doğumgünleri için daha önce yapmış olduğum Ayıcık ailesi pastasını tercih etti.
Yine çok çok zevk alarak hazırladım özelliklede ayıcıkları. Ailemizi biraz daha geniş tuttum pasta boyutlarımız oldukça büyük olduğu için. Üst kattaki masada yine pasta şeklinde hazırlandı.
alt ve üst kat pandispanyayı 4 'e bölerek 4 katlı bir pasta yaptım. bu şekildeki büyük ebatta pastalarda alt katın daha yüksek çalışılması bütünlüğü koruyor.
Pastamız en çok tercih edilen ve beğeni alan içerik olan; çikolatalı kek, çift çikolatalı krema ve kavrulmuş antepfıstığından oluştu.


                                                                                                                                                                Büyük boyutlarda çalıştığım için altına özel bir platform hazırladım. Pastanın ağırlığını dikkate alarak platformu kalın tuttum zira pastamız 15 kg idi. Bu arada kg ile ilgili olarak şunu ekleyeyim sipariş için arayanlardan bazıları kg fiyatını soruyorlar. Ben tasarıma göre ve kişi sayısına göre fiyat belirliyorum. Pastane usulü kg ile satış yapmıyorum. Ama bu sorular nedeniyle pastalarımı tartmaya başladım meraktan : ))
Pastamızı limak ambassadore otel fiori cafeye teslim ettiğimde Merve hanım beni kapıda karşıladı beğeni dolu sözleri ve nazik daveti için çok çok teşekkür ediyorum.
En güzeli ise doğumgünü partisi biter bitmez Merve hanımdan aldığım telefondu. Pastanın hem lezzetinin hemde görselliğinin çok beğenildiğini duymak tüm yorgunluğuma değdi. Ve sonrasında da Merve hanımın partisine katılıp pastayı beğenen kişilerden de sipariş aldığımıda belirtmek isterim.


Ve ayıcıklı diğer ürünlere gözatmak isterseniz
Ayıcık kız çocuk kurabiye buketi
Ayıcık erkek çocuk kurabiye buketi
3D ayıcıklı kurabiyeler
 
Pasta Şehri Blog Design By GeCe and Bella Design