4 Haziran 2012 Pazartesi

Cake International London

26-29 nisan arası Londrada gerçekleşen pastacılık fuarında neler yoktu ki...
Profesyonel makinam yanımda olmadığı için digital bir makinayla çektim. Dolayısıyla hepsi, fotoğraflarından bin kat daha güzel... 
Aşağıdaki dantellerle bezenmiş pasta benim favorilerimden oldu zerafeti nedeniyle.
Tamamen ayrı bir teknik ve ekipmanla yapılıyor.Workshop'u 2 kez seyrettim ve standın etrafından ayrılamadım. Ama ekipmanları almadım. Devamı çok güç, çünkü Türkiyede bulmak mümkün değil gıda ile ilgili kısmını...

                       
Katlı pastaların benzerleri bizde de yapılıyor olmakla birlikte sadeliği ve renkleri çok hoşuma gitti.


 İşte şirin mi şirin modellemeli bir pasta ...


 Maket pastaların sunulduğu kısımda juri üyeleri puanlama yapıyordu bir yandan. Altta ki Hayvan modelleri benim çok hoşuma gitti. Epey bir emekle gerçeği yansıtmışlar.



Veee favori 2. pastam üzerindeki nilüfer ve yusufçuk hariç hepsi airbrush yöntemiyle yapılmış. Yine tekniği öğreten kurslar ve bol bol uygulamalı süslemeler mevcuttu. Airbrush malzemesi ve tekniğiyle apayrı bir süsleme alanı. Açıkçası Türkiye de uygulayan pek olmasa da benim yeni bir teknik öğrenmek için harcayacak vaktim pek yok. Çünkü ciddi bir emek ve çok fazla el alışkanlığı gerektiriyor.


Elbette bol bol workshop, stand aktiviteleri mevcuttu. Patchwork ile yapılan çalışmalar, çikolata ile tasarımlar en ilgimi çekenler oldu.  


Aşağıda sağ üstte yer alan pastanın tamamı patchwork. NY temasında çıkan yeni bir kalıp ile yapılmış PME'nin sonra da bol dust ile boyanmış. Altta ise bahsettiğim çikolata teknikleri ile pastanın süslenmesini görüyorsunuz.


Evet bu da pamuk prenses pastasının değişik yorumlanışı. Maket olduğunu hatırlatmak isterim gerçeği bu kadar mümkünmüdür kreması bol bir pastada hiç sanmam. Çünkü bu tarz pastalarda sert kek kullanılıyor ve en fazla 2 kata ayrılarak araya incecik bir reçel yada ganaj sürülüyor.


Her çeşit malzeme bol miktardaydı. Yeni kurabiye kalıpları, mould' lar, renkli kuverturler, cupcake süslemeleri, dustlar bolcaydı. Fiyatları özellikle mouldların ve cutter' ların oldukça pahalıydı. Ama ben bilindik markalardan şaşmadığım için Türkiye'de ki fason üretim kalıpları tercih etmiyorum. Dolayısıyla yurtdışından kargo yoluyla getirtiyorum genelde. Gitmişken de eksik ve yeni olan herşeyi aldım sanırım :))

Yine altta yarışmadan bir kare maket pasta yapıyorlardı. Pek seyretmedim açıkçası

Bu da son; Dinozorlar hiç bu kadar tatlı yorumlanmışmıdır :))
Güzel ve tatlı bir hafta sizlerle olsun...
 
Pasta Şehri Blog Design By GeCe and Bella Design