26 Haziran 2009 Cuma

Bir Makaron Masalı...Bu kez Antepfıstıklı * pistachio macaron *

pistachio macaron


Yaparken en heyecan duyduğum kurabiye...
En geniş zamanda yaptığım kurabiyeler...
Kızlarım uyuduktan sonra beni kimsenin rahatsız etmeyeceğini bildiğim saatlerde mutfağa süzülüp heyecanla bademi pudra şekeri ile çekmeye başayıp işe koyulurum...Tadını çok sevdiğim en nadide kurabiyecikler bunlar...

Fırın başında bekleyip etekler oluşurken mutlu olunan, yayılınca tühhhh diye ah vah edilen benim minik cookielerim...
Henüz sadece kendi yaptıklarımı yediğim için bilemiyorum tabi aslını. Ama bu hali bile çok güzel
Umarım bu kış makaronun doğduğu yer olan Laduree' da o muhteşem lezzeti tadabilirim.
Gelelim benim tarife, daha önce yaptığım böğürtlenli makaronlarda kullandığım Beyaz fırın'ın tarifini kullandım. Badem miktarını azaltıp antepfıstık ilave ettim.



pistachio macaron

tarif :
  • 140 gr toz badem ( 60 gr toz antep fıstığı ve 80 gr toz badem )
  • 200 gr pudra şekeri
  • 100 gr yumurta akı ( 5 büyük yumurta akı )
  • 40 gr toz şeker
  • 1-2 dml gıda boyası
yapılışı : Yumurta aklarını 2-3 dk çırptım sonra toz şekeri ekleyip yumurta akları kar gibi olana kadar çırpmaya devam ettim. Bu arada toz badem,antep fıstığı ve pudra şekerini rondo'dan geçirdim. Üzerleri pürüzlü olmasın diye 2 kezde eledim. Ama pek başarılı olamadım görüldüğü gibi : ))
Sonra yumurta aklarına gıda boyasını katıp 1 dk daha çırptım. Ardından mikseri bırakıp, katı karışımı yavaşça yumurta aklarına ilave edip spatula ile alttan yukarı homojen bir renk elde edene kadar karıştırdım. Krema torbasına koyup ucuna yuvarlak duy takıp silpat serdiğim tepsinin üzerine 1.5-2 cm çapında sıktım. Aslında yaptığım boyut orjinal makarona göre büyük oldu ama daha küçüklerine elim gitmiyor. Sonra hızlıca vurdum tepsiyi masaya tmseklerin gitmesi için. Bu aşamada asında eğer tümsekler yok olmuyorsa hafifi parmağımız ıslatarak parmak ucuyla tümsekler yok edilebiliyormuş ama ben uygulamadım. Daha önce iki tepsiyi içiçe koyup pişirmiştim bu sefer tek tepsi ile yaptım fark olmadı. Turbo ayarda 175 derecede 10 dk pişirdim.
Antepfıstıklı ara krema
100 gr toz antepfıstığı
2 -3 çorba kaşığı katı bitkisel yağ ( tereyağ çok ağır bir tat verir o yüzden bitkisel katı yağ daha uygun bi seçim )
30 gr pudra şekeri
Hepsini antep fıstığı ezmesi kıvamına gelinceye kadar çatalla iyice çırpalım. Ardından kurabiyeler soğuyunca birbirlerine yapıştıralım.
Sonrada afiyetle 4-5 kurabiyeyi hemen yiyelim...

7 yorum:

Şeker Mutfak-Asia Asiye Aksakal dedi ki...

Harika, umarım bende bir gün yapabilirim.

Feyza Fidan dedi ki...

Harika görünüyorrr...Ellerine sağlık canımcım, ben daha hiç denemedim :(
Öpüyorum seni..

g dedi ki...

çok nefis olmuş. fransaya götür de onlar baksın bunun tadına bence:))

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

BA-YIL-DIMMM......

Düşler Mutfağı - Butik pasta, Kurabiye ve Cupcake dedi ki...

Canım arkadaşım,

harikasın! Bana gelirken bende istiyorum bunlardan :)

Sevgiyle kucaklıyorum seni...

Adsız dedi ki...

öyle güzel anlatmışsınki fundacım tadını her içeriğiyle bir bir hissettim inan.ellerine sağlık:)

EDA

PASTASEHRİ dedi ki...

Edacığım teşekkürler

 
Pasta Şehri Blog Design By GeCe and Bella Design