14 Mayıs 2010 Cuma

Ankara- Butik Pastacılık Kursu


Yaz sezonu boyunca düzenleyeceğim en son pasta yapım kursu haziran ayında olacak  Haziran ayı içinde gerçekleşecek kursumuz için 2 kişilik kontenjan kalmıştır. İlgilenenler kayıt için başvurabilir.

Temel Şeker Hamurlu Butik Pasta Yapım Kursu


  • Pastacılıkta kullanılan ekipmanların tanıtımı
  • Kaplamaya uygun nemli kek yapımı ( farklı 3 tarif ile birlikte)
  • Pasta kremasının yapımı
  • Kekin katlandırılması, yapılan krema ve iç malzeme konularak pastanın oluşturulması
  • Ganaş krema yapımı
  • Butik tasarımdaki püf noktalar ve malzeme temini
  • Şeker hamuru yapımı
  • Şeker hamurunun renklendirilmesi ve kaplamaya uygun hale getirilmesi
  • Pastanın yapılan şeker hamuru ile kaplanması
  • Basit süsleme teknikleri ( cımbızlama-örgü-kurdela vs. ) ile pastamızın süslenmesi

Kurs süresi: 7-8 saat
Kurs tarihi: 5 haziran 2010-Cumartesi
Katılımcı sayısı sınırlıdır (kalan kontenjan 2 kişi)

İletişim için Funda Türker
mail: pastasehri@hotmail.com
telefon: 05052255065

Ps: Fotoları yükleyemediğim için birikenleri yayınlayamıyorum. Hafta sonum kurslarla geçeceği için pazartesiye kadar yeni bir pasta vs. fotosu yükleyemeyeceğim maalesef. Bu nedenle yine bir kurs duyurusu yapmak istedim. İlgilenenler yukarıda ki mail adresimden yada telefon ile ulaşabilirler
Herkese mutlu hafta sonları...

0 yorum:

 
Pasta Şehri Blog Design By GeCe and Bella Design