17 Mart 2013 Pazar

Kurabiye Yapım Kursu - Ankara





Ocak ayında gerçekleştirdiğimiz kurabiye kursu fotoları ile başlayalım istedim yeni haftaya.
Öncelikle arka arkaya gelen kurs sorularına toplu yanıt vermiş olayım burdan.
Nisan ayında temel pastacılık ve kurabiye kursu açılacak. Mayıs ayında ise modelleme kursu ile konsept pasta süsleme kursları açılacak. Farklı farklı kurs talepleri geliyor sürekli, ancak bu talepleri karşılamam çok mümkün olmuyor. Çünkü çok kısıtlı zaman yaratabiliyorum kurslara, dolayısıyla süreklilik arz etmesi açısından yeni bir kurs için ekstra hafta sonu ayırmam gerekmekte... Ancak aylarca açacağım pasta kurslarını bekleyenleri düşündüğümde de ne yazık ki öncelik temel pastacılık kursunda oluyor. Dolayısıyla şubat ayından beri benden modelleme kursu bekleyen eski kursiyerlerlerime mayıs ayı diyorum :) Duyurular kısmından kesinleşmiş kurs tarihlerini öğrenebilirsiniz.


Ve gelen diğer bir sık soru da sertifika verip vermediğim. Sertifikanın, bilgisayar çıktısı şeklinde olduğunda hiçbir hükmü ve geçerliliği olmadığından vermiyorum. Sizlerin işine yarayacak, gerçek bir iş güvencesi ve kayıtlı bir sertifikasyonun ise yakın zaman da müjdesini vereceğim. Prosedürler devam etmekte ancak şunu söyleyebilirim, pastacılık anlamında şuan Türkiye de hiç bir kursta olmayan özellikte :))

Gelelim kurabiye kursunun görüntülerine...Birbirinden süslü, bol simli, pırıl pırıl kurabiyeler hazırladı sevgili kursiyerlerim.
Ortak seçtiğimiz kalıplarla, tüm tekniklerin uygulanmasına imkan veren çalışmalar ile herkes temel tekniklere sadık kalarak kendi yaratıcılığını konuşturdu. Altta ve en üstte herbirinin yapmış olduğu kurabiye çalışmalarını görüyorsunuz.




Ve gün bitip akşam kızlarım gelince kalan kurabiyelerden 1-2' sini kendileri süslediler. Bunlar da onların yaptıkları :)


2 yorum:

EV GÜNLÜĞÜ dedi ki...

size inanmıyorum funda hanım ben resimleri tamamen unuttum gittim :) görünce şok oldum şaşırdım heycanlandım çok güzel çıkmışız hepimizde aslında arkadaşlarla birdaha görüşemedik ama tekrar sizde buluşsak ne güzel olur eklediğiniz için sağolun kızlarınız nekadarda şeker çıkmışlar kendi halim aklıma geldi hiç bişeyi becerememiştim :)bak negüzel yapmış onlar maşşşalah....

EV GÜNLÜĞÜ dedi ki...

önce resimlere bakıp sonra yazıyı okuduğum için belge işini sonra öğrendim bu belge bizide kapsıyordur umarım ne öğrendiusem sizden öğrendim :)yasal bir belge süper olurdu doğrusu

 
Pasta Şehri Blog Design By GeCe and Bella Design