18 Ocak 2010 Pazartesi

Doğum Günü Pastası... " Teddy Bears Cakes "





Ayıcık ailesi ile yeni haftaya merhaba diyorum.
Pastamız Can' ın 2. yaş günü için hazırlandı. 20 cm lik büyük ayı figürlerini çalışmak özellikle çok çok zevkliydi. Hızımı alamayıp öyle çok yavru ayıcık yapmışım ki : ))
Can'ın pastası 40 kişilik olarak tasarlandı ama rahatıkla 50-60 kişiye yetebilecek boyuttaydı. öyle de oldu.
bitmiş haliyle tam 8 kg geldi bu pasta. Ankarada pastalar bazı yerlerde kg ile satıldığı için bazıları soruyordu. Bende merak ettiğim için tarttım bu sefer.

Pandispanya olarak iki çikolatalı nemli kek kullandım, ara kreması bitter çikolatalı ve kavrulmuş antepfıstıklıydı. Yüksek bir pasta oldu. Alt katı 5, üst katı 4 kat olarak hazırladım.

Peki yoğun çikolata tadına rağmen hafif bir pasta desem. Kimseyi baymayan, boğazı yakmayan bir kıvamdaydı. Ve bir çok kişi iki dilim yedi. Beğeniler öylesine mutlu etti ki beni. Yine, yeniden ve her zaman pasta yapmalıyım dedim tüm yorgunluğuma rağmen...



İlham kaynağım Maisie Parrish. Başucu kitaplarım ise kitaplarıdır.

Aslında epeydir yararlandığım kaynaklar soruluyor. Tümünü Amerikadan getirtiyorum. Amazonda listem var bloğuma koyacağım bir ara. Daha çok pasta yapımı ile ilgili yani kremalar, farklı kekleri içeren kitapları alıyorum. Tabi şeker hamuru ustalarının kitapları da başucumda. Masal kitabı gibi geliyor bana.
Bayılıyorum onları seyretmeye ve çözmeye. Hatta bazen -itiraf ediyorum çoğu zaman- bende pastamı yapıyorum diyorum maalesef... Öyle güzeller ki ...
Ama tabi şu var onlar daha çok kek üzerine çalışıyorlar bizler bol kremalı pastalar üzerine. Dolayısıyla formu korumak her zamana kolay olmayabiliyor.



Gelelim tekrar pastamıza. Anne-baba yaıcık, abla ayıcık bebek ayıcık ve birçok yavru ayıcık Can' ın 2. doğumgünü nü kutlamaya gelmişler gelirken de bol bol hediye getirmişler.
Yeni yaşın tekrar kutlu olsun minin Can...


kombin oluşturmak için ayıcıklı kurabiyelere gözatmak isterseniz

10 yorum:

boncuk mutfakta dedi ki...

Eline sağlık Funda çok cici,çok farklı bir pasta, beğenilmemesi mümkün değil.
Yabancı kaynak kitapları ben de çok seviyorum.O rengarenk, albenili pastalar beni de hep başka boyutlara sürüklemiştir.
Sevgiler.

PASTASEHRİ dedi ki...

Teşekkür ederim. Eveeet o kitaplar zaten baştan çıkarıyor bizi: ))

g dedi ki...

çok güzel olmuş pasta. ayılar da gerçekten oyuncak ayı gibi olmuş. zevkine sağlık...

SelServis dedi ki...

Fundacım çok şirin bir pasta olmuş. Uzun zamandır gördüğüm en sevimli pasta hatta. Ellerine sağlık.
Sevgiler..

PASTASEHRİ dedi ki...

Seldacım beğenmene sevindim canım.

Güzinciğim teşekkür ederim . evet bir noktada zevkle başlıyor herşey

Düşler Mutfağı dedi ki...

Canımmm arkadaşım,

Ellerine sağlık bunlar çok şeker olmuşlar...Çok yakında ben de bu ayıcıkları kullanarak birşeyler yapacağım:)))

Can'ın da yeniş yaşını kutlar, sevdikleriyle sağlık, mutluluk ve başarı dolu bir ömür dilerim...


Sevgiyle kal canım,

SİHİRLİ ŞEKERLER BUTİK KURABİYE TASARIM dedi ki...

gerçekten hem çok güzel, hem de çok sevimli olmuş..ayıcıklara bayılmamak mümkün değil :))
ellerinize sağlık..sevgilerimle..gamze

PASTASEHRİ dedi ki...

Züzümmm teşekkürler canımmm. Sabırsızlıkla bekliyorum yapacaklarını : ))

Gamze teşekkür ederim

Arzum dedi ki...

merhaba, şeker hamurunu kendiniz mi yapıyorsunuz yoksa hazır mı alıyorsunuz merak ettim. Bir de yaptıgınız figurlerin üzerinde cok kalıntılar var onlar neden oluyor acaba toz gibi,parcalanmış gibi kaldıkca şeker hamuru böyle bayatlıyor mu acaba?

PASTASEHRİ dedi ki...

Arzum hanım şeker hamurunu kendim yapıyorum butik pastacılıkta hazır şeker hamuru kullanımınıda onaylamıyorum fikren ters bir durum. modellemelerin üzertinde ki kalıntılar ise hazır şeker hamuru yerine ev yapımı hamurudan modelleme hamuru yaptığım için daha yumuşak ve forma sokması zor oluyor. Bu durumd pudra şekeri ve mısır nişastası kullanmak zorunda kalıyorum bu nedenle de ne kadar temiz çalışırsam çalışayım hamurda pudra şekeri kalıntıları oluyor minik beyazlıklar şeklinde

 
Pasta Şehri Blog Design By GeCe and Bella Design