5 Ağustos 2008 Salı

Çilek kız Öykü ve beyaz çikolatalı - çilekli pastası



Arşivden; çilek mevsiminden beyaz çikolatalı bol çilekli bir pasta ile sizleri 3-4 ay öncesine götüreceğim.
Pandispanyamız ovalet ile yapılan vanilyalı pandispanya tarifi daha önce vermiştim. Denemek isteyenler için pandispanya tarifi : beyaz çikolatalı - ananaslı pasta linkinde.


Ara kremayı krema/ çikolata oranı 2/1 şeklinde ayarlanarak beyaz çikolata ile ganaj olarak hazırladım. Pandispanyamı 3 kata bölerek ara katlara hazırladığım ganaj kremayı ve çilekleri koydum. kalan krema ile pastamın üstünü ince bir kat iel sıvadım.

süsleme : Bu pastayı aslında şekilli/ yazılı çikolatalı bantı denemek için yaptım. Daha önce yaptığım pastada çikolata bandının sade hazırlanışından bahsetmiştim. Pastamın çevresini ölçerek tahminimden biraz fazla beyaz çikolatayı erittim.




Beyaz çikolata benmari usulü erirken kırmızı şekilleri yapmak için yukarıda fotoğrafını koyduğum wiltonun eritmelik çikolatalarından 7-8 taneyi mikrodalgada eriterek, yine daha önceden aldığım ancak deneme firsatı bulamadığım solda gözüken plastik sıkma kaplarına döktüm ( yağlı kağıttan külahlarlada denenebilir ama ben pek yapamıyorum ).
Pastamın yüksekliğini ve çevresini ölçerek hazırladığım yağlı kağıda plastik kaplara doldurduğum kırmızı çikolata ile dilediğim şekli verdim. Oda ısısında iyice donunca üzerine erittiğim beyaz çikoltayı spatula ile ne çok ince ne de çok kalın olacak şekilde sıvadım. Amaaa işte tam o anda beyaz çikolata sıcak olduğu için alttaki kırmızı çikolata ile yaptığım şekiller eridi ve renkler birbirine karıştı. Ne yapılabilir bilemiyorum bu konuda .
Hazırladığım çikolata bantını önce oda ısısında ardından buzdolabında 2-3 dk kadar beklettim. . çok sertleşmeden pastamın kenarına sarıp 2-3 dk buzdolabında bekletip yağlı kağıdı çıkardım. üzerini ise çilek ve rendelenmiş çikolata ile süsledim.

Dünya tatlısı bir minik el fotoğraflama aşamasında hemen müdahale etti tabi : ))

24 yorum:

Bir Dilim Düş dedi ki...

Çok şık bir pasta olmuş ellerine sağlık.

Sevgiler,
Evren

neslihan erzincan özgür dedi ki...

eline sağlık çok leziz görünüyor.bu sıkma torbaları çok pratik görünüyorlar.edinmek lazım.sevgiler

sarımutfak-hande dedi ki...

ellerine sağlık nefis görünüyor canım çekti doğrusu
sevgilerimle

PASTASEHRİ dedi ki...

Evren teşekkürler

Neslihan evet pratik çok kolya hakim olunuyor ama temzilemesi biraz zaman alıyor.

Sarı mutfak teşekkür ederim : ))

meleginmarifetleri dedi ki...

Süper bir pasta olmuş.
Ellerine sağlık acaba ilk olarak renkli çikolatayı sıkıp dondursan sonra diğer çikolatayı sıvasan nasıl olur
Sevgiler bayy.

Yemekbahane dedi ki...

Fundacım,

Ne kadar şık ve lezzetli gözüküyor bu pasta böyle.

Harikasın,ellerine sağlık

Sevgiler
Müge

Ferah Gülşen dedi ki...

Funda'cığım beni yalnız bırakmadığın ve merak ettiğin için çok teşekkür ederim. İyiyiz şükür annem de daha iyi. Yazlıktayım uzun zamandır yokum. o yuzden blog maalesef ihmallerde :).

Çilekli pastan harika uzun zamandır yapmadığım cheesecake ine acayip özendim :), ve yıldonumu pastanı da çok beğendim nice yıllara. Sevgiler, yakında tekrar gorusmek uzere.

pelince dedi ki...

Pasta şahane olmuş,tam bir çilek bahçesi...O minik ellerde şahane,ellerine sağlık...

Sevgiler..

ayseyaman dedi ki...

Pastasehri
ellerine sağlık çok güzel sunumlu bir pasta hazırlamışsın..
tam emin değilim ama sorun çikolatalardan birinin tam donmuş olmamasından kaynaklanabilir.
Ben olsam söyle denerdim ama tabii bu sadece bir teori..Beyaz çikolatadan band yapar onu dondurur en son kırmızı renkle süslemesini yapardım aynı royal icingle olduğu gibi..Böylece erime yapmazdı da diye düşünüyorum ama bu sadece bir öngörüş bazen ters tepebilir denemem lazım..
Bu arada çikolataların da çok sıcak olmamasına özen göster, benmari suyuna elini daldırınca elinin yanmaması lazım, su ılık olsun.. Böylece çikolatalarda tam kıvamında olur.
sevgilerimle

Adsız dedi ki...

Fundacıım!Harika görünüyor..Eline sağlık canımm.Öpüyorum..Sevgilerimle..

eldivenlerim dedi ki...

pasta çok enfes gözüküyor, ellerine sağlık arkadaşım

Unknown dedi ki...

Funda'cim super gorunumlu,harika bir pasta bu.Gercekten cok guzel gorunuyor, ellerine saglik canim. Acaba cikolata biraz soguduktan sonra tam donmadan kivamli bir haldeyken suslemeleri yapsan alttaki beyaz cikolata erimeyebilirdi diye dusundum ama tecrube olmadigi icin kesin bir sey diyemiyorum. Birde Melek'in dedigi gibi once kirmizi ile kagida istedigin sekli verip dondurup, daha sonra beyaz cikolatayi ilik halde (sicakken degil) uzerine dokup sivadiktan sonra yapmakta mantikli geldi bana.Yapmadan mantik yurutmek kolay oluyor :) Pratikte nasil olur bilemiyoruz tabi :)Deneyen birileri umarim aciklarda bizlerde netlestiririz :) Optum canim.

Sevgiler...

DİDEM ÖZCAN dedi ki...

Funda'cığımmm,

Pasta şahane, son anda pastaya müdahale eden minik el daha şahane:))

Bu arada, ben pastaya yenilebilir baskı kullandım, en kısa zamanda halledebileceğim yöntem buydu, yoksa çizmeyi çok istemiştim ama o güne yetişmesi gereken tek pasta değildi:))

Sımsıcak sevgiler.....

PASTASEHRİ dedi ki...

Meleeek ben yapılışını yanlış anlatmışım ki senin yorumunu okyuuynca bende öyle yaptım dedim sonra bir baktım ters yazmışım . zaten kırmızıyı önce sürmezsen beyaz çikolatadan sonra gelince kırmızı motifler gözükmezler. yağlı kağının olduğu en alt kısım *pastanın en dışında oluyor.

PASTASEHRİ dedi ki...

Mügeciğim teşekkürler

Pelin teşekkür ederim canım

Ferahcığım içime su serpildi : ))

Ayşeciğim benim hiç aklıma gelmedi böyle yapmak enkısa zamanda anlattığın şekilde deneyeceğim. ayrıca öneri,lerin için çook teşekkürler

Oyacığımm bende çook öpüyorum

Eldivenlerim teşekkürler ziyaretin için

Nilgüncüğüm çook sağol canımm. beğenin ve ziyaretin için. evet belki çok sıcak döküyorum haklısın çünkü tamamı eriyince çikolatanın panik halde donacak diye apar topar hızla sıvıyorum genelde. bir sonrakinde bunada dikkat edeceğim. ve evet ben zaten alta kırmızı sürmüştüm ama ters sırada yazmışım : ))

Didem bence çok güzel olmuş hemde pratik. aslında zaten yeterince zaman ve emek harcıyoruz pasta vs. yaparken biraz pratik davranabilmek adına sormuştum.

sibellebutikpasta dedi ki...

Fundacığım öncelikle pastana bayıldım, hem çilekli hem de çikolata var, ganaj da süper oluyor ben de yeni denedim ama zamanım dar olduğundan ve pasta hediye olacağından çok istediğim halde bu sefer çikolata bandını deneyemedim, neyse senin tecrübenden yararlanmış olurum böylelikle:-))
Canım ikizlerim 10 yaşında, bir kız bir oğlan, kasımda 11 e girecekler. Ben de seni tanımaktan mutluluk duyarım.
(Bu arada Wiltonun eritmelik çikolatalarını nerden aldın:-)
Çok uzattım:-))), görüşmek üzere
Sevgiler

Betül İnce dedi ki...

Bana süper göründü, ellerine sağlık Funda'cığım.

Sevgilerimle.

Betül KAVAL dedi ki...

ÇOK GÜZEL GÖZÜKÜYOR PASTA ELLERİNE SAĞLIK...

SEVGİLER..

zarpandit dedi ki...

süper gözüküyor aslında ama bak hiç dediğin kısmı düşünmedim bir araştırma yapmak gerek:)

Cafe Gusto dedi ki...

Nefis görünüyor ellerine sağlık..sevgiler..

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

bu pasta şehrini yüce tanrım afetlerden korusun inşş :)))
hayranımmmm....

svglr...... NuNu

sibellebutikpasta dedi ki...

Fundacığım ikizler yürümeye başladıklarından itibaren birlikte oynamaya başladılar ama anne sen git demeye başlamaları inan ki çok da hayırlı olmuyor, o zaman kesin olmadık bi işler karıştırıyorlar demektir:-))Sonuçta ya sen odaya girdiğinde çığlık atarsın ya onlardan biri çığlık çığlığa seni çağırır (moralini bozmak gibi olmasın:-))))

Bizim Evin Mutfağı-Aysel dedi ki...

Deneme yanılma yoluyla birçok teknik geliştirmek mümkün... Tabiki burdan öyle bir öneride bulunacak kadar tecrübeli değilim...

Ama ben o minik eli ısırmak istiyorum izin varmı acaba???

Ellerine sağlık sevgiyle...

PASTASEHRİ dedi ki...

Sibelciğim tatil nedeniyle geç yanıtlayabileceğim hemen geliyorum sana...

Aysel evet haklısın deneme yanılma yoluyla bulacağız birçok şeyi. teşekkürler ziyaretin ve yorumun için

 
Pasta Şehri Blog Design By GeCe and Bella Design