30 Temmuz 2008 Çarşamba

Zencefilli Limonlu cheesecake..yazlık lezzetler



Bir etkinliğe katılmayalı uzun zaman oldu. Yazlık lezzetler etkinliğini görünce arşivimdeki bir tarifle katılayım istedim.

Yaz başında yaptığım severek tükettiğimiz limonlu zencefilli cheesecake. Biz limon tadını baskın sevdiğimiz için tarifte bol limonluydu. Eğer siz bir çatal aldıktan sonra 2-3 sn sonra ağızda bırakılan o keskin limon tadını sevmiyorsanız limon aromalarını ve suyunu yarı yarıya azaltmanızı öneririm. Yada sosunu limonsuz yapabilirsiniz.

tabanı için
  • 1.5 paket eti burçak yada limonlu diyet bisküvi
  • 100 gr tereyağı eritilmiş
  • 1 çay kaşığının ucu ile toz zencefil
Bisküvileri rondodan geçirip eritilmiş tereyağı ve zencefili ekleyip 20 cmlik kelepçeli kalıbın dibine bastırarak yerleştirelim. buzdolabında yaklaşık 1 saat bekletelim
üstü
  • 2 paket labne peynir
  • 1 küçük paket krema
  • 1 çorba kaşığı yoğurt
  • 3 yumurta
  • 1 bardak toz şeker
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • çay kaşığının ucu ile toz zencefil
  • 1 limon suyu + 1-2 damla limon aroması ( limon araoması elimde olduğu için ve limon tadını baskın sevdiğim için kullandım. siz kullanmayabilirsiniz)
Labneleri düşük hızda çırpalım homojen olunca içerisine toz şekeri ekleyip1 dk kadar daha çırpalım. Yumurtaları tek tek ilave edip düşük hızda çırpmaya devam edelim. ardından vanilyayı,zencefili, un'u, kremayı, yoğurdu, en son limon suyunu ekleyip mikseri kapatalım.kelepçeli kalıba dökelim. kalıbı sıcak su dolu bir borcam/tepsi'ye koyup önceden ısıstılmış 165 derecede 45 dk üstü kızarana dek pişirelim. oda ısısnda soğuduktan sonra üzerine sosunu döküp 1 gece buzdolabında bekletelim.

Sosu için
  • 3/4 su bardağı toz şeker
  • 1 bardak su
  • 1/2 paket tart jöle
  • 1-2 dml gıda boyası
  • 1 limon rendesi
Hepsini bir ufak bir tencerede birbirine karıştırıp koyulaşınca ateşten alıyoruz ve cheesecakemizin üstüne döküyoruz. cheesecakemizi limon rendesi ve nane yaprakları ile süslüyoruz.
Afiyet olsun...
Diğerlerine bakmak isterseniz :
Frambuazlı porsiyon cheesecake'ler
Cevizli ve kahlua aromali cheesecake
Vişneli cheesecake

10 yorum:

www.illedeyemek.com dedi ki...

Merhaba:)
Zencefil ve limon çok yakışmış pasta nefis görünüyor elinize sağlık...
Deniz tuzunda marka olmalı mı diye sormuşsunuz.Bence evet.En azından daha güvenilir.Ben ilk zamanlarda deniz tuzu ararken mısır çarşısına bakmıştım.Orada sorduğum ve ayrıntılı olarak ne istediğimi anlattığım 10 satıcıdan 9 u bizde var dedi ve kaya tuzunu vermeye çalıtılar.Yani güvenilir markalara ihtiyaç var,sevgilerimle....

PASTASEHRİ dedi ki...

hay allah umarım benim aldığım kaya tuzu değildir : ((
sizin önerdiğiniz markayı alacağım ilk fırsatta teşekkürler

pelince dedi ki...

Canım çok lezzetli gözüküyor,süslemesi de çok hoş..

Ellerine sağlık..Öpüyorum..

sibellebutikpasta dedi ki...

Cheesecake muhteşem gözüküyor, bayılırım cheesecakee hatta hamileyken sokak sokak aratmışlığım bile var (11 sene önce her pastanede yoktu)
Evet ben de Ankaradayım ve ben de ikiz annesiyim:-)))
Sevgiler

karamelam dedi ki...

fundacığım harika görünüyor eline sağlık. tam yazlık lezzet olmuş . limon ve zencefil ferahlık verirdi de ah şu kalorisi olmasaydı:))

neslihan erzincan özgür dedi ki...

harika görünüyor bu ve de çok lezzetli,ellerine sağlık canım...

Unknown dedi ki...

Funda'cim limonlu tatlilar benimde favorimdir.Bende ilk cheescake denemesini limonlu yapmistim :) Fakat zencefil gercekten farkli,bu sekilde de denemek istiyorum :)Ellerine saglik canim,goruntusu de super olmus.

Sevgiler...

Adsız dedi ki...

zencefilli kek süper ilk defa duydum denemelıyım ellerıne saglık sevgiler

PASTASEHRİ dedi ki...

Pelin, Güzin, Nilgün, Neslihan, Safir çook teşekkürler sıcacık yorumlar için

Sibelcim konuşalım bol bol canım hem ankara hem ikizler hemde pastacılık sevdası çok ortak yönümüz var ne güzel: ))

Mertciğim mail adresin gözüküyor diye yorumunu yayınlamadım. Seni ekledim.

Mutfak Havlusu dedi ki...

cheesecakeeee


harika bir lezzet:)
ellerinize sağlık.

 
Pasta Şehri Blog Design By GeCe and Bella Design