28 Aralık 2008 Pazar

YILBAŞI KURABİYELERİ... KURABİYE AĞACI





Yeni yıl'a girmek için geri sayım başladı.
Hazırladığım bazı kurabiyeleri yayınlamayı konsepte uymadığı için yeni yıl sonrasına bıraktım. Bu arada tarif araştırmalarım, yılbaşı alışverişi, çam ağacının süslenmesi gibi detaylarla uğraştım ve tabi evimiz herdaim miss gibi kurabiye kokusuyla doluydu. Son 3 gün benim en yoğun günlerim olacak. Bu yıl için şekerli(cam) kurabiyeler, pekmezli gingerman'lar, kurabiye ev ve tabi ki pastamızı planladım.
şeker hamurlu kurabiye yapmak nedense istemez oldum. Hatta pastayı bile kütük pasta ( buche de noel ) şeklinde mi hazırlasam diye düşünür oldum.

Bu arada da bloğumu boş bırakmamak adına geçen yıl yaptığım yılbaşı kurabiyelerini sizlerle paylaşmaya karar verdim. Geçen yıl ki bloğum artık olmadığı için bu kurabiyeler aralık arşivinde gözükmüyor elbette. Arada bir yerlere sıkışmış durumdalar 2008'in son psotlarında yerlerini alsınlar.

İlk önce çok zevk alarak yaptığım kurabiye ağacım.
Boy boy yıldız kurabiye kalıplarıyla kestiğim vanilyalı kurabiyeleri sanırım 8-9 tepside pişirdim. Pişirmesi çok uğraştırmıştı çünkü ağacın boyu yaklaşık 30 cm kadardı. Dolayısıyla çok fazla sayıda kurabiye pişirmek zorunda kaldım. Soğuduktan sonra royal icing ile birleştirip dekore ettim. Şeker hamuru hiç kullanmadım . Ve süsleme şekerleri ile çam ağacına süslenmiş havası verdim. Ardından yenilebilir altın yaldız ile kurabiyelerin köşelerini boyayarak ışıltı kattım. Sanırım bu kurabiyeleri yaparken en büyük risk birleştirme esnasında yıldız kurabiyelerin kırılması olurdu. Çünkü tekinin bile eksikliği çam ağacının tüm havasını yok edebilirdi. Bunun olmaması içinde hamuru kırılmayacak kalınlıkta açmak önemli. Bir de hamuru açarken çatlarsa kalıpla kesmeden pürüzsüz açılana dek tekrar açmak gerek sanırım. Ve kırılma riski olan kurabiyeler varsa yeniden aynı kalıplarla pişirmek elbette.





Diğer yaptıklarım ise royal icing/şeker hamuru
çalışmalarından oluşuyor. Royal icing ile çam ağaçları yılbaşı bastonlarını yaptım ve 2 adette kardan adam deneme oldu. Diğer kardan adamlar ve yılbaşı çorapları ise şeker hamruundan yaptığım çalışmalar. Bunlardan öyle çok hazırladım ki geçen yıl bir çok kişiye hediye etme imkanı buldum.
sanırım yeni yıldan önce yaptıklarımın bir kısmını sizlerle paylaşabilirim. en kısa zamnada tekrar buradayım.

VEEE SOOON 3 'DEYİZ...

7 yorum:

Seda dedi ki...

çoook güzel olmuşlar ellerinize sağlık sevgiler...

Bir Dilim Düş dedi ki...

Merakla tariflerini bekliyorum canım.
2009'un tüm istediklerinizi vermesi dileğiyle...

Sevgiler,
Evren

Bizim Evin Mutfağı-Aysel dedi ki...

Hepsi birbirinden güzel çalışmalar... Ellerinize sağlık. Sevgiyle... Mutlu Yıllar...

Düşler Mutfağı - Butik pasta, Kurabiye ve Cupcake dedi ki...

Canım benim hepsi çok çok güzeller, ellerine sağlık bitanem:) Eminim hazırlayacakların da en az bunlar kadar şaheser olurlar...

Sevgiyle kal...

Feyza Fidan dedi ki...

Canımcım ellerine sağlık, süper olmuş her biri..
2009 un sağlık sıhhat dolu, mutlu huzurlu ve tüm dileklerinin gerçekleştiği bir yıl olmasını diliyorum ...
Sevgiler....

Betül İnce dedi ki...

Herşeyin gönlünce olduğu bir yıl diliyorum.

Sevgilerimle.

Adsız dedi ki...

Merhaba,
Kurabiye ve kurabiye kalıplarına olan ilginizi bildiğim için sizlere belki ufak bir yardımım dokunur diye düşündüm. Malum değişik şekillerdeki kurabiye kalıplarının ne kadar pahalı oldugunu biliyoruz.
Bende ucuz kurabiye kalıpları buldum.. herkesle paylaşmak istedim...Tam 25 adet çok değişik şekillerde kurabiye kalıbı 12 ytl :) hemde ithal çok kaliteli... Boyutları çok ideal...
Sevdiklerinize bu kalıplarla çok güzel kurabiyeler pişireceğinize eminim. :)
Kalıpların boyutlarından bahsetmem gerekirse ;
7cm X 10 cm (Beyzbol topu), 11 cm X 5 cm (Otobüs), 10 cm X 10 cm (Şemsiye), 7 cm X 5 cm (Ayı), 11 cm X 6 cm (Bisiklet), 7 cm X 6 cm (Cocuk), 7 cm X 6 cm (fil), 10 cm X 5,5 cm (Tenis Raket).......
Sizde kurabiye kalıplarından almak isterseniz www.sahibinden.com adresine girip arama bölümüne "Kutusunda 25 adet Plastik İthal Kurabiye Kalıbı!" yazdığınızda satış sayfası açılıyor veya gittigidiyor'da "Kutusunda 25 adet Plastik İthal Kurabiye Kalıbı" yazdığınızda satın alabileceğiniz sayfa açılıyor....
Umarım size yardımcı olabilmişimdir....
Sevgiler...

 
Pasta Şehri Blog Design By GeCe and Bella Design