6 Ocak 2009 Salı

PENGUENLİ YENİ YIL PASTASI





Ve 2008'in son pastası...


Yılbaşı gecesi için pastamızı kızlarımın zevkine uygun yapmaya karar verdim. Ankara karlar altında olduğu için bol karlı bir pasta olsun istedim. Martha Stewart 'ın marshmallow ile yaptığı maviş penguenlerin olduğu pastayı geçen kış yapmayı planlamıştım. 2008 geçmeden gerçekleştirebildim neyse ki.

Pandispanya olarak "mud cake" tarifi uyguladım. Ara kremayı böğürtlenli-çikolatalı hazırladım. Mud cake oldukça nemli olmasına rağmen mahoş tadın keke'de geçmesi ve krema ile bütünlük oluşturması için böğürtlen jölesi ve ahudud likörü ile hazırladığım şurup ile keki ıslattım. Yoğun bir o kadar da lezzetliydi.
Kek'in içine ve ara kremaya kullandığım çikolata eşimin kıbrıs dönüşü getirdiği lindt kuvertür dü. Lezzet olarak sık kullandığım Zambo ve kahve dünyasının kuvertürlerine göre daha güzel di .




Herkese iyi haftalar diliyorum.
Biriken kurabiye tariflerimle döneceğim bir sonra ki yazımda : ))

25 yorum:

birdilimdus dedi ki...

Ayyy ayyy ayyyy ben yerim bu penguenleri :)))

Sevgiler,
Evren

SICAK PAYLAŞIMLAR AYSEL dedi ki...

İkizlerinizle birlikte mutlu mutlu yıllar... Penguenler çok güzeller... Ellerinize sağlık...
Sevgiyle...

pel!n dedi ki...

Çok sevimli ve çok güzel bir pasta olmuş.Çocuklar bayılırlar bu pengulara:))
Emeğine sağlık...

Esin (Huysuzbalık) dedi ki...

Çok güzeller bu penguenler bittim...Kızların ve eşinle birlikte mutlu bir yıl diliyorum. Dip sosu yapmak için yoğurda az kırmızı biber, kuru nane ve kekik ekledim. Çok az da zeytinyağı damlattım. İlk denememdi ama biz bayıldık. Sevgiler...

pastaciyiz.biz dedi ki...

Fundacım pastana bayıldım, hep yapmak istediğim bir pasta modeli bu ama henüz kısmet olmadı, sevgiler....

şeker pasta dedi ki...

Fundacım pasta çok güzel olmuş... Bayıldım penguenlere... Mudcake ve böğürtlen de çok iyi bir seçim, birbirlerini tamamlayan iki lezzet...
Bende iklo yapmak istiyorum...

seda dedi ki...

çok güzel olmuş ailenizle birlikte mutlu ve sağlıklı yıllar....

Zerrin Pasta Evi dedi ki...

Çok güzel bir pasta olmuş :)) Ellerinize sağlık. Bir önceki postta gördüğüm kurabiyelerde çok güzel görünüyorlar :))))

Sevgiler...

anneminkiziyim dedi ki...

Merhabalar, evet bende yeni duydum ve cok ilgimi cekti, onun icin duyruyu blogumda yayinladim, simdi ankarada olmak vardi diyorum, selamlar....

Adsız dedi ki...

harika bir pasta
bayildim,bayildim....
ellerine emegine saglik canim

www.yenitadlar.blogcu.com

meleginmarifetleri dedi ki...

OY OY OY yerim ben o cicileri yaa ne güzel bir pasta olmuş bu böyle çok güzel ve orjinal bir pasta olmuş ellerine sağlık.
Senin kurabiyelerden yaptım bugün çok güzel oldular..
sevgiler.

gülriz dedi ki...

Hobaaaa, süper bir pasta bu. Ay yerim ben o penguenleri, kırmızı bereli pek şirin geldi gözüme =) Ellerine sağlık Fundacığım, şahana görünüyor pastalar.

İyi seneler diliyorum tekrar

Feyza Fidan dedi ki...

Fundacım süpersin yine, harika olmuş pastan, penguenlere ekstradan bayıldım :)
Ellerine sağlık,
Sevgiler..

Eda dedi ki...

Fundacım merhaba..
Ben de seni tanıdığıma çok sevindim..Ben bu blogu niye farketmemişim ki..Ne müthiş şeyler yapmışsın, harika..
Yok canım 2-3 kişi değiliz, epey kalabalığız aslında..Mail grubumuz da var, her ay da buluşuyoruz, bekleriz seni de..Detaylı bilgi almak istersen mail at bana..
Sevgiler..

SelServis dedi ki...

Ellerine sağlık Fundacım çok şeker olmuş pingular.
Sevgilerimle

KARDELEN dedi ki...

çokçokşirinler bayıldım emeklerine sağlı canım...

Hülya dedi ki...

Pasta Şehri Ankara'ymış demek ki...
Az önce Eda'daki yorumunda gördüm.
Severek takip ettiğim blogun Ankara'da olduğunu bilmiyordum.
Sevindim.
Biz Ankara'lı blogcular buluşuyoruz.
Umarım tanışırız.
Sevgiler

SMİLENA dedi ki...

yerim ben bu pinguları.ellerinize sağlık

PASTASEHRİ dedi ki...

Esin dip sos tarifi için teşekkür ederim

Evren, Aysel, Pelin, Seda, Banu, Emel, Zerrin, Ayşe, Gülriz, yenitadlar(adınızı bilmiyourm kusura bakamyın), Feyza, selda, kardelen, Eda, Hülya, Melek, Smilena çook teşekkür ederim güzel yorumalrınız ile destek olduğunuz için...

şeker pasta dedi ki...

Fundacım alıntı uyarın için çook teşekkür ederim. Siteyi kaynak göstererek yayınlamışlar. Ama benden izin almalarını tercih ederdim. Bununla ilgili de yorumumu site yöneticisine gönderdim. Tekrar tekrar teşekkür ediyorum canım. Sevgilerimle...

Düş bahçesi (Düşler Mutfağı) dedi ki...

Ya bu arada ben bu şirin mi şirin pingu pastasını nasııl kaçırdımm...Utanıyorum kendimden:(

Canım arkadaşım, ellerine kollarına sağlık, harikasııınnn...Çok şekerlerrr:)

Bu arada siteni şöle didik didik taradım, konuştuğumuz şey hala yok...Hadi Fundacığım, hadi becerikli arkadaşım...

sevgiyle kal bitanem,

PASTASEHRİ dedi ki...

Banucuğum rica ederim.Hayatları boyunca hiçbirşeye emek vermedikleri için bu kadar saygısızca davranabiliyorlar.

Zümrütcüğüm çok sağol desteğin için düzenlemeleri yapcağım yakında. biraz zaman geçsin ama :))

karamelam dedi ki...

Çok güzel olmuş eline sağlık. pastaya bakarken ben bile üşüdüm o kadar sahici olmuş:))

Adsız dedi ki...

Merhaba,
Pastalariniz cok guzel. Ellerinize saglik. Size bir sorum olacakti. Pastalari seker hamuru ile kaplamadan once ne tur bir krema ile kapliyorsunuz? Sanirim ganaj bunlardan biri. Baska kremalar var mi seker hamurunun altinda kullanmak icin?
Tesekkurler
Gul

PASTASEHRİ dedi ki...

Güzinciğim teşekkür ederim canımmm

Gül şekerhamurlu pastaları kaplarken ben genelde ganaş krema kullanıyorum. buttercrema ile de kaplanabilir yabancılar genelde bunu kullanıyopr. ama ben 2 kez denedim ve hem lezzetini etkiliyor hemde şeker hamur tam yapışmıyor. bunların dışında hemen tüketecekseniz kremşantide kullanabilirsin ama beklediği zaman patlama yapabilir...en güvenlisi ganaş krema hazırlamak yine de

 
Pasta Şehri Blog Design By GeCe and Bella Design