Ve 2008'in son pastası...
Yılbaşı gecesi için pastamızı kızlarımın zevkine uygun yapmaya karar verdim. Ankara karlar altında olduğu için bol karlı bir pasta olsun istedim. Martha Stewart 'ın marshmallow ile yaptığı maviş penguenlerin olduğu pastayı geçen kış yapmayı planlamıştım. 2008 geçmeden gerçekleştirebildim neyse ki.
Pandispanya olarak "mud cake" tarifi uyguladım. Ara kremayı böğürtlenli-çikolatalı hazırladım. Mud cake oldukça nemli olmasına rağmen mahoş tadın keke'de geçmesi ve krema ile bütünlük oluşturması için böğürtlen jölesi ve ahudud likörü ile hazırladığım şurup ile keki ıslattım. Yoğun bir o kadar da lezzetliydi.
Kek'in içine ve ara kremaya kullandığım çikolata eşimin kıbrıs dönüşü getirdiği lindt kuvertür dü. Lezzet olarak sık kullandığım Zambo ve kahve dünyasının kuvertürlerine göre daha güzel di .
Biriken kurabiye tariflerimle döneceğim bir sonra ki yazımda : ))
25 yorum:
Ayyy ayyy ayyyy ben yerim bu penguenleri :)))
Sevgiler,
Evren
İkizlerinizle birlikte mutlu mutlu yıllar... Penguenler çok güzeller... Ellerinize sağlık...
Sevgiyle...
Çok sevimli ve çok güzel bir pasta olmuş.Çocuklar bayılırlar bu pengulara:))
Emeğine sağlık...
Çok güzeller bu penguenler bittim...Kızların ve eşinle birlikte mutlu bir yıl diliyorum. Dip sosu yapmak için yoğurda az kırmızı biber, kuru nane ve kekik ekledim. Çok az da zeytinyağı damlattım. İlk denememdi ama biz bayıldık. Sevgiler...
Fundacım pastana bayıldım, hep yapmak istediğim bir pasta modeli bu ama henüz kısmet olmadı, sevgiler....
Fundacım pasta çok güzel olmuş... Bayıldım penguenlere... Mudcake ve böğürtlen de çok iyi bir seçim, birbirlerini tamamlayan iki lezzet...
Bende iklo yapmak istiyorum...
çok güzel olmuş ailenizle birlikte mutlu ve sağlıklı yıllar....
Çok güzel bir pasta olmuş :)) Ellerinize sağlık. Bir önceki postta gördüğüm kurabiyelerde çok güzel görünüyorlar :))))
Sevgiler...
Merhabalar, evet bende yeni duydum ve cok ilgimi cekti, onun icin duyruyu blogumda yayinladim, simdi ankarada olmak vardi diyorum, selamlar....
harika bir pasta
bayildim,bayildim....
ellerine emegine saglik canim
www.yenitadlar.blogcu.com
OY OY OY yerim ben o cicileri yaa ne güzel bir pasta olmuş bu böyle çok güzel ve orjinal bir pasta olmuş ellerine sağlık.
Senin kurabiyelerden yaptım bugün çok güzel oldular..
sevgiler.
Hobaaaa, süper bir pasta bu. Ay yerim ben o penguenleri, kırmızı bereli pek şirin geldi gözüme =) Ellerine sağlık Fundacığım, şahana görünüyor pastalar.
İyi seneler diliyorum tekrar
Fundacım süpersin yine, harika olmuş pastan, penguenlere ekstradan bayıldım :)
Ellerine sağlık,
Sevgiler..
Fundacım merhaba..
Ben de seni tanıdığıma çok sevindim..Ben bu blogu niye farketmemişim ki..Ne müthiş şeyler yapmışsın, harika..
Yok canım 2-3 kişi değiliz, epey kalabalığız aslında..Mail grubumuz da var, her ay da buluşuyoruz, bekleriz seni de..Detaylı bilgi almak istersen mail at bana..
Sevgiler..
Ellerine sağlık Fundacım çok şeker olmuş pingular.
Sevgilerimle
çokçokşirinler bayıldım emeklerine sağlı canım...
Pasta Şehri Ankara'ymış demek ki...
Az önce Eda'daki yorumunda gördüm.
Severek takip ettiğim blogun Ankara'da olduğunu bilmiyordum.
Sevindim.
Biz Ankara'lı blogcular buluşuyoruz.
Umarım tanışırız.
Sevgiler
yerim ben bu pinguları.ellerinize sağlık
Esin dip sos tarifi için teşekkür ederim
Evren, Aysel, Pelin, Seda, Banu, Emel, Zerrin, Ayşe, Gülriz, yenitadlar(adınızı bilmiyourm kusura bakamyın), Feyza, selda, kardelen, Eda, Hülya, Melek, Smilena çook teşekkür ederim güzel yorumalrınız ile destek olduğunuz için...
Fundacım alıntı uyarın için çook teşekkür ederim. Siteyi kaynak göstererek yayınlamışlar. Ama benden izin almalarını tercih ederdim. Bununla ilgili de yorumumu site yöneticisine gönderdim. Tekrar tekrar teşekkür ediyorum canım. Sevgilerimle...
Ya bu arada ben bu şirin mi şirin pingu pastasını nasııl kaçırdımm...Utanıyorum kendimden:(
Canım arkadaşım, ellerine kollarına sağlık, harikasııınnn...Çok şekerlerrr:)
Bu arada siteni şöle didik didik taradım, konuştuğumuz şey hala yok...Hadi Fundacığım, hadi becerikli arkadaşım...
sevgiyle kal bitanem,
Banucuğum rica ederim.Hayatları boyunca hiçbirşeye emek vermedikleri için bu kadar saygısızca davranabiliyorlar.
Zümrütcüğüm çok sağol desteğin için düzenlemeleri yapcağım yakında. biraz zaman geçsin ama :))
Çok güzel olmuş eline sağlık. pastaya bakarken ben bile üşüdüm o kadar sahici olmuş:))
Merhaba,
Pastalariniz cok guzel. Ellerinize saglik. Size bir sorum olacakti. Pastalari seker hamuru ile kaplamadan once ne tur bir krema ile kapliyorsunuz? Sanirim ganaj bunlardan biri. Baska kremalar var mi seker hamurunun altinda kullanmak icin?
Tesekkurler
Gul
Güzinciğim teşekkür ederim canımmm
Gül şekerhamurlu pastaları kaplarken ben genelde ganaş krema kullanıyorum. buttercrema ile de kaplanabilir yabancılar genelde bunu kullanıyopr. ama ben 2 kez denedim ve hem lezzetini etkiliyor hemde şeker hamur tam yapışmıyor. bunların dışında hemen tüketecekseniz kremşantide kullanabilirsin ama beklediği zaman patlama yapabilir...en güvenlisi ganaş krema hazırlamak yine de
Yorum Gönder