27 Mayıs 2010 Perşembe

Makaron ve Ispanaklı Kiş




Eveeet bu sefer akşamüstü sizinleyim. Aslında sabah bu yazıyı yayınlayacaktım ama bugün düşündüğümden çok daha yoğun geçti.
Kuzey Yiğit için hazırladığım tuzlu ve kurabiyeler. Tuzlu olarak minik ıspanaklı kişler yaptım doğum günü partisi için ve antep fıstıklı makaron hazırladım kurabiye olarak.

Kişler tuzlu olarak en sevdiğim lezzetlerdir. Fırsat buldukça her çeşidinden yaparım. Sebzelerle mükemmel uyum sağlayan bir hamuru var.
Tarifini burada vermiyorum ama arşivde mevcut. Buradan tuzlulara ulaşabilirsiniz.
Ve tabi ki sayfamın en çok tıklanan tariflerinden makaron. Her çeşidi birbirinden güzel. Püf noktalarını öğrenince ve el alışınca kıvamı tutturmakta ve eteklendirme de hiç problem kalmıyor. Aslı hanım için hazırladığım makaronlar antep fıstıklıydı.

Daha önce yaptıklarımı görmek isterseniz
Antep fıstıklı Makaron
Böğürtlenli Makaron

4 yorum:

Unknown dedi ki...

Canim hangine yorum yazacagimi sasirdim ellerinize saglik harika benimde hayalim bir gün issallh ber pastane Hatta gecenlerde buna kalkistik bir dükkan bulduk ablamla ama korktuk bir cesaret geldi gecti.
Sana basarilar diliyorum sevgiler canim .

Unknown dedi ki...

Merhaba, önce makaron ve kişlerin muhteşem olduğunu söylemek istiyorum, ilk denemem dışında malesef makaron yapma çalışmalarım hep başarısızlıkla sonuçlandı. Sanırım biraz acele ediyorum hatam bu. Ve sizden bir ricam olacak, sipariş yaptığınız kurabiyeleri ambalajlamak için asetat kutu kullanıyor musunuz? Eğer kullanıyorsanız kutuları aldığınız firmanın telefonunu alabilir miyim sizden. Temmuzda bir nikah töreni için kurabiye yapmam gerek ve bu kutulara (150 tane) ihtiyacım var. Eskişehir'de bulamıyorum. Yardımcı olabilirseniz çok minnettar olacağım.
Uzun bir yorum oldu kusura bakmayın, sevgiler. Hülya..

YeMeK vAkTi dedi ki...

merhaba, kişi en kısa sürede denemek istiyorum minik minik ne kadar sevimliler ellerinize sağlık sevgilerle Aylin

Unknown dedi ki...

Ellerine saglik arkadasim... Her iki lezzete de bayilirim.... Afiyetler olsun...

 
Pasta Şehri Blog Design By GeCe and Bella Design