2 Haziran 2010 Çarşamba

Kremalı Ve Şeker Hamurlu Butik Pastacılık Kursu-Ankara


Mayıs ayında gerçekleştirdiğimiz kişiye özel kremalı ve şeker hamurlu butik pastacılık kursumuzun detayları. Bu cumartesi gerçekleştireceğimiz şeker hamurlu butik pastacılık kursu öncesi fazlaca kurs görüntüleri birikmeden ve Ayşe hanımı da fazla bekletmeden sipariş fotolarına ara verip kurs görüntülerine geçelim istedim

 DUYURU : Öncelikle bir duyuru yapayım 5 haziran butik pastacılık kursu kayıtları dolmuştur. Yoğun ilgi için teşekkür ederim. Yaz döneminde extra kayıtlar için bir kurs daha açılacaktır. Tarihi henüz belirlenmese de şuan için doluluk nedeniyle 5 hazirana katılamayan kişilerden oluşacağı için bu kursumuza da dışarıdan katılım olamayacaktır. Ancak ilgilenenler isim ve telefonları ile bana ulaşırlarsa bir sonraki açılacak kurs için ön kayıt yapılacaktır.

 Dönelim mayıs ayında Ankarada gerçekleşen kişiye özel; krema teknikleri ile kremalı pasta kursu ve şeker hamurlu butik pastacılık kursumuza...
Sevgili Ayşe hanım aslında amatör olarak pastalar yapan hatta bunu bizlerle paylaşan bir blogger. Buyrunuz sitesi Ayşece...
Eğitim programımıza gelince

Kremalı Pasta Yapım Kursu ( yaş pasta kursu )

  •  Pandispanya yapımı
  • Ara krema yapımı
  • Pandispanyanın katlandırılması, kremalandırılması, krema sürme teknikleriyle süslenmeye hazır hale getirilmesi
  • buttercream, royal icing ve sert krema hazırlanması verenklenridilmesi
  • temel sıkma teknikleri ile bordör, halat, midye, sepet yapımı
  • royal icing ile yaprak, çiçek yapımı
  • öğrenilen teknikler ile pastanın süslenerek tamamlanması
kurs süresi 1 gündür.
Ayşe hanımın kursumuzda yaptığı kremalı pastamız ;

Biz hem kremalı hemde şeker hamurlu pasta yaptık. Ve Ayşe hanım ile çok zevkli 2 gün geçirdik. Ayrıca eli yatkın, önceden tecrübesi olunca düşündüğümüz süreden daha önce tamamladık pastalarımızı. Basit süsleme teknikleri yerine de mini modellemeler yaptık. İki ayıcık ile tamamladık pastamızı. Altta modellemeleri hazırlarken...  

Temel Şeker Hamurlu Butik Pasta Yapım Kursu
  • Pastacılıkta kullanılan ekipmanların tanıtımı
  • Kaplamaya uygun nemli kek yapımı ( farklı 3 tarif ile birlikte)
  • Pasta kremasının yapımı
  • Kekin katlandırılması, yapılan krema ve iç malzeme konularak pastanın oluşturulması
  • Ganaş krema yapımı
  • Butik tasarımdaki püf noktalar ve malzeme temini hakkında bilgilendirme
  • Şeker hamuru yapımı
  • Şeker hamurunun renklendirilmesi ve kaplamaya uygun hale getirilmesi
  • Pastanın yapılan şeker hamuru ile kaplanması
  • Basit süsleme teknikleri ( cımbızlama-örgü-kurdela vs. ) ile pastamızın süslenmesi
Kurs süresi 1 gündür
Ve işte becerikli kursiyerimin şeker hamurlu pastası. Ben çok eğlenceli bir kurs geçirdim hem becerikli, hem samimi hemde çok neşeli bir kursiyerim vardı çünkü.
Sevgiyle kalın...

2 yorum:

aysece dedi ki...

Sevgili Funda hanım, güzel sözleriniz için çoook teşekkür ederim. Sizin aldığınız keyfin, inanın iki katını hemde daha fazlasını aldım. Benim için müthiş bir hafta sonu idi. Sizinle tanışmak,o güzel pastaların yaratıcısından birşeyler kapmak benim için çok önemliydi. Bana becerikli demişsiniz, o konuda ciddi tereddütlerim olsada kendimi bu konuda inanın hala paralıyorum. Sonsuz sevgilerimle.....

PASTAlila dedi ki...

fundacim sana ödülüm var. bloğumda :).

 
Pasta Şehri Blog Design By GeCe and Bella Design