20 Ekim 2010 Çarşamba

Menekşeli Nişan Pastası...

Çocuk pastalarına ara verip Nişan pastası yayınlamak istedim.
Duygu hanım İstanbuldan bana ulaştı, Ankarada yapılacak Nişan töreni için pasta istedi. İlk olarak ortada 4-5 adet çiçek istedi Duygu hanım. Lila rengi nişan elbisesinden dolayı çiçeklerin menekşe olmasını talep etti. Uzun süren mail ve telefon trafiği sonrası menekşeleri ortadan kenara doğru kayrırarak platforma indirme fikrine ve iki tanede kelebek kondurmaya karar verdik.

Çalışmaya başlamadan önce afrika menekşesi tarzı büyük menekşeler mi çalışayım mı diye düşündüm. Minik menekşelerin el oyalayıcı olmasına rağmen daha zarif duracağına karar verdim. Tasarımın sade olmasından yola çıkmıştık çünkü. Pastaya hareket katması açısından iki tonda çalıştım. Ve her bir menekşenin yapraklarını tek tek çarak konileştirdim, şekli bozulmasın diye alttan destekleyerek kuruttum. Kuruma işleminin ardından orta kısmına hareler yaptım. Lila menekşelere mor, mor menekşelere eflatun hareler oluşturdum. Menekşeleri yerleştirirken uçlara doğru seyrelen bir sıklıkla olacaktı ama yerleştirme aşamasında gözüme çok hoş gözükmeyince daha çok menekşe koydum. isimlerin özellikle platformda olmasını ve sadece baş harflerin küçük bir şekilde yazılmasını istedi Duygu hanım.                           
Lezzet olarak ilk başta hafif bir pasta olmasını ağır şeker tadının gelmemesini isteyerek vanilyalı kek, damla çikolata,çilek yada vanilya kek, damla çikolata ve frambuaz düşündü. Sonrasında Beyaz parça çikolatanın damla çikoltadan daha çok yakışacağına karar verip pastamızı vanilyalı kek, frambuazlı krema ve parça beyaz çikolata üçlüsünden oluşturdum. İstekleri doğrultusunda hafif bir pasta yaptım.

Ve Duygu hanımın yorumlarını ekliyorum
"Merhaba Funda Hanım, Pastanın tadı gerçekten çok hafif ve lezizdi. Gelen misafirlerimiz tadını ve sunumunu gerçekten çok beğendi. Benim ise birkaç eleştirim olacak, görsel olarak çiçeklerin ebadını çok küçük buldum biraz daha büyük ve daha seyrek olabilirdi. Altına yerleştirmiş olduğunuz varaklı zemin ise çok şaşırttı beni :) daha uyumlu birşey düşünülebilirdi.
O koşuşturma içerisinde ancak yarım dilim yiyebildim pastadan, tadı hala damağımda diyebilirim. Ellerinize sağlık :)
Başarılarınızın devamını diliyorum"
Duygu hanım tekrra teşekkür ediyorum düşüncelerini paylaştığı için. Pastanın konacağı platform ile ilgili hiç konuşmadık aslında ben standart olarak küçük pastalarda hazır altlık kullanıyorum ve iki rengi mevcut altın ve gümüş. Daha büyük pastalarda ise pastaya uygun platform tasarlıyorum. Ve bu mesaja biraz üzüldüm demek ki tam olarak nasıl bir pasta istediğini çözemememişim diye. Bu benim ilk eleştiri mesajımdı o yüzden yayınlamak istedim. Herzaman dörtdörtlük yorumlar olmayabiliyormuş : ))
Duygu hanımı tekrar tebrik ediyorum mutluluklar diliyorum...

18 yorum:

Eya dedi ki...

Fundacigim merhaba....iste bu da bu isin en zor tarafi. Karsi tarafin arzu ve isteklerine uygun birseyler üretebilmek...ama sonucta bu da sana bir tecrübe olmustur ki bir sonraki siparisinde daha ayrintili bilgi almak adina...ben cok begendim, ellerine saglik, sevgilerimle

zehra

fatoş dedi ki...

bence muhteşem görünüyor, ellerinize sağlık

Nehir Butik Pasta dedi ki...

merhaba Funda ben pastaya ilk baktığımda renk uyumunun olduğu,özenli ve şık bir pasta gördüm
eline,emeğine sağlık
bence eleştiriler seni daha da ileriye götürecektir,herkes kolay kolay eleştiri yayınlamaz bunun içinde bravo sana
başarılarının devamını diliyorum

karamelam dedi ki...

Fundacım eline sağlık çok şık ve zarif bir pasta olmuş. Ankarada oturmanın sorunları işte... Strafor varda kesen yok biz ise makinesiz düzgün kesemeyiz. İstanbuldan kargoyla getirtmek de epey pahalıya mal oluyor. Onun parasını da müşteri ödemek istemiyor. Başkentteyiz ama bu ambalaj konusunda İstanbulun yanına bile yaklaşamıyoruz. Kutu olsun kurdele olsun kağıt süsleme malz. vs...Eminönündeki tek mağazada olan şeyler bile burda yok. Bu konuda çok dertliyim yarama basılmış oldu:))

hanife dedi ki...

Yorum yazmak doğru olurmu diye çok düşündüm ama paylaşılan bir yazı olduğu için yazmaya karar verdim,çiçeklerin çokluğu ve küçüklüğü tamamen kişisel zevkleri içeriyor Duygu hanım beğenmemiş ama bu benim için yapılmış pasta olsaydı çiçekleri benim çok hoşuma giderdi bana göre zarif ve çok hoş bir pasta elinize ve emeğinize sağlık

nuralp dedi ki...

Ellerinize sağlık... Çok hoş olmuş bayıldım...

bir dilim bir tutam dedi ki...

Cok zarif cok $ik cok sade ve sevdigim renk..Eline gözüne saglik.Sevgiler
Serap

boncuk mutfakta dedi ki...

Herkesin kendini son zamanlarda fazlasıyla methettiği butik pastacılık camiasında açık açık bu maili yazman ne kadar güzel.
Seni çok takdir ediyorum.Hem doktor hem de pastacısın.Üstelik ev yapımı şeker hamurunuda yapıyorsun.
Eh aslında hepimizin sloganı katkısız pastalar ama kaçımız uyuyor bunu sorgulamak lazım değil mi?
Ellerine,emeğine sağlık hepsi çok güzel.

Zehra Gürgen dedi ki...

Çok güzel anlatmışsınız pastayı yaparken ki dşüncelerinizi..
bence bu şekli güzel olmuş daha az ve dağınık nasıl dururdu bilemiyorum? ama böyle zarih bir eğimle akışı hareketlilik katmış pastaya..
zemin evet belki beyaz olsa daha hoş olurdu ama bende zemini yorumdan sonra farkettim.Öncesinde dikkatimi çekmemiş.
Elinize sağlık
sevgiler

Atike Momini Ziya dedi ki...

ellerine sağlk arkadaşım. tabii renkler ve zevkler farklı olabilir ama bu kadar pastaya bu küçük menekşeler çok yakışmış. belki daha büyük olsaydı daha mı güzel olurdu acaba ;) ben de funda hanımı tebrik ediyor ve mutluluklar diliyorum...

PASTASEHRİ dedi ki...

Zehracığım evet aynen bunu ifade edebilmek için yayınladım aslında.Bu pasta benim değil başkasının onun zevkine uygun olmalı ama bunu yapamadığım için üzücü .. teşekkürler Zehracığımm

Lupinin annesi çok teşekkür ederim

PASTASEHRİ dedi ki...

Pastaneden; isminiz İzgün tekin sanırım merhabalar.. Çok teşekkürler yorumlarınız için. Bende aynı kanıdayım bu iş zevk işi, sabır işi ve severek yapılacak birşey. o nedenle eleştirilerde bu işin parçası elbette gelişimimde ...

PASTASEHRİ dedi ki...

Güzinciğimm ahhh biliyorsun yıllarca aynı şeyleri konuştuk hep başkentte bir kutu bir sepet bulamıyorsun. yok işte...İstnbula gidince aldığımız 3-5 kutu sepet vs. nereye kadar ki taşıma suyuyla değirmen dönmüyor. ve Strafor kesmek cidden zor. Kurdela bile dert zaten. istanbula gidelim gel : ))

PASTASEHRİ dedi ki...

Hanife hanım; çok teşekkür ediyorum. ben de beğendim bu şeklini bana bu şekli daha iyi olur gibi geldi. Ama müşteri beğenileri öncelikli. bu pasta Duygu hanımın nişan pastasıydı keşke tam gönlüne göre olabilseydi.

PASTASEHRİ dedi ki...

Nuralp hanım çok teşekkürler

Serap hanım teşekkürler

Gonca çok teşekkür ediyorum iltifatların için. Öyle bir zaman ki ne kadar katkısız yemeye çalışırsak çalışalım bulaşıyoruz bir yerlerden en azından farkına varabildiklerimizi azaltalım.

Zehra G. çok teşekkür ediyorum görüşlerini paylaştığın için. Zemin zaten ayrı bir sorun oldu. konuşmadığımız için düşünemedim standart altlık kullandım güzinin de dediği gibi seçenekler çok az burda strafor bulmak bile dert ama büyük pastalar için mutlaka yapıyorum zor olsada.

PASTASEHRİ dedi ki...

Ümmü Abdullah; teşekkürler. Keşke büyük yapsaydım zaten

OYA dedi ki...

Funda Hanım,
gerçekten de pasta bloglarının çoğunda kendini öven insanları gördükten sonra bu yazınız karşısında sizi çok takdir ettim.
bence pasta mükemmel görünüyor.çiçeklerin küçük olması çok daha şık.çiçekleri nasıl yaptığınızı ayrıntılı anlatmanız sipariş veren hanım için umarım anlaşılmıştır.yani saatlerinizi nasıl harcadığınızı hatta sabahladığınızı nasıl bir emek sarfettiğinizi umarım anlamıştır.maalesef böyle üzücü durumlar zaman zaman yaşanabiliyor.lütfen güzel pastalarınızdan yapmaya devam ediniz.emeğinize saygı duyan insanlarla karşılaşmanız dileğiyle...

PASTASEHRİ dedi ki...

Oya hanım teşekkür ederim. Emeğime saygısızlık olarak kesinlikle algılamıyorum. Zevklerin farklılığı ve tam olarak ne istendiğini çözememiş olmamdan kaynaklanan bir durum bu. Sonuçta Duygu hanım gayet normal bir şekilde ve rencide edici hiçbirşey eklemeden beğendiği ve beğenmediği yönleri söylemiş.

 
Pasta Şehri Blog Design By GeCe and Bella Design