16 Mart 2010 Salı

Londra ve Pasta Malzemeleri

Veee Londradan dönüş : )) Öncelikle en sevdiğim avrupa şehri oldu Londra. Uçağım kalkmadan hemen önce sohbet ettiğim can arkadaşım bana Türkiye dışında nerede yaşarsınız deseler bu Londra olurdu demişti. Öyle yoğun hissettim ki bunu, Londrada kendimi kaybetmişken. Çok canlı, yaşayan, nefes alan bir şehir Londra. O puslu, yağmurlu havasına rağmen içinizde çoşku uyandıran bir şehir. Tekrar tekrar gideceğim ve 3-5 gün kalıp döneceğim bir şehir tam bitirmeden ve heryeri keşfetmeden. Damağımda tadı ömür boyu devam eden.

İşte böyle çok sevdim bu şehri, gelelim pastacılık ve Londraya. Büyük ümitlerle gitmiştim bir dolu cake shop adresi ile. Hatta öyle sandımki kapıyı çalıp gireceğim ve karşımda Debbieyi göreceğim : ))) Maalesef dolaşırken bir tane cake shop'a rastlamadım. Adresler öyle uzak yerlerdeydiki. En sonunda arkadaşlar seferber olup bana Londra merkezdeki tek cake shop' u buldular. Evet yanlış duymadınız Londra merkezde olan yani gidilebilir bir mesafede olan bir yer varmış onların yalancısıyım. Jane Asher Party Cakes telefonla kendilerine ulaştığımızda başka bir yer bulamayacağımızı söylediler gerçektende. Bizim kaldığımız otel Oxford streetdeydi. bu dükkan Cale streette taksi ile 10 dk da oradaydık. Cale street çok hoş butik dükkanlar ile doluydu. Çok sevimli bir cadde ve bu sevimli caddenin en gözde dükkanıydı Jane Asher'ın dükkanı. Ben Jane Asher ile tanışamadım doğal olarak. Ama dükkanına 2 kez gittim Londrada kaldığım süre içerisinde...

Tüm gördüğünüz fotoğraflar bu dükkana ait.


İçeri girdiğimde mutluluktan sürekli gülümsüyordum. nereye bakacağımı şaşırdım. Saatlerce kaldım gherşeyi elledim ve birçok şey aldım hatta daha önce aldıklarımdan tekrar almışım : )))

En üstteki fotoğrafta gıda boyaları, rengarenk, tatları enfes şeker hamurları, bu hamurlardan daha önce kullanmıştım özellikle lacivert tutturmak çok zordur modellemede ki ufak detaylar için kullandım. Yine her renginden aldım beyaz ve krem hariç. Kaplama hamurunu kendim yapmayı tercih ediyorum çünkü. Hatta modellemeyide.
Bir alttaki kolaj uygulanmış fotoğraf ise kalıplar cenneti şeklinde. Daha önceden onlarcasını temin ettiğim için hexogen kalıplardan aldım. Silverwood' un kalıpları beni yine baştan çıkardı. Özellikle ayarlanabilir kare kalıbı şuan en çok kullandığım kalıptır. Pahalıdır ancak çok kullanışlı tavsiye ederim.



Easter için hazırlıklar tam gaz devamdı. Yukarıda ki 2 fotoğraf bol civcivli tavşanlı malzemlerle dolu gördüğünüz gibi ve herşey sarı : ))
Aşağıda ise pasta süsleme şekerlerinin olduğu rafı görüyorsunuz. Royal icing ile hazırlanmış hazır şekerler, arjantin şekerler, altın spreyleri...




Üstte ise dollcake yapmak için gerekli barbieler, kurabiye poşetleri, ve hazır şeker hamurlu modellemeler mevcut.
Çekmeceler ise çiçek yapmak için gerekli teller, bantlar, rengarenk kurdelalarla doluydu.
Bu arada sitesine baktımda worldwide gönderimi mevcut. Pasta malzeme temini için soru soranlar için bu siteyi önerebilirim.
Londra dönüşü ayağımın tozuyla anlattım size ...Bu arada da  ben yokken yorum yazan, ziyaret eden herkese teşekkür ederim ayrıca Küçük mutfak beni yaratıcı blogger ödülüne layık görmüş teşekkür ederim kendisine.


7 yaratıcı bloggerı ödüllendirin. 7 bloğun linkini yayınlayın. Ödüllendirdiklerinizi haberdar edin. denilmiş ödül kurallarında Ben 7 kişiyi seçemedim açıkçası çok sevrek takip ettiğim ve bence yaratıcı olan bloglara yani listemdeki herkesi bu ödüle layık görüyorum.

Kendiniz hakkında 7 ilginç şey yazın denilmiş.
Hemen yazayım bence ilginç değil ama sizlere ilginç gelebilir belki.
  1. Ben aslında pastacı değilim : )) Dahiliye uzmanıyım . Ve aktif olarak çalışıyorum
  2. 4 yaşında ikizlerim var
  3. Koyu bir hayvanseverimdir, deli bir kedi hastasıyım.Tüm öğrenciliğim sokak hayvanlarına yardım ile geçmiştir hala da öyledir. 
  4. Dostlarıma ölesiye bağlıyımdır asla ihanet etmem. Sadakat en önem verdiğim şeydir.
  5. Fotoğrafçılık yeni hobim. Yakın zamanda bir kurs detayım var zaten ; )
  6. Mesleğim ile alakalı sanırım katkısız ve sağlıklı ürünlere takmış durumdayım. Ve butik pastacılığın hakkını vererek yapılmadığını düşünenlerdenim 
  7. Uykuyu pek sevmem uyuyarak vakit kaybedince vicdanım sızlar. O kadar çok yapılacak şey varken uyku ile vakit geçirdiğim için...
Böyle işte: )) hepinize mutlu haftalar diliyorum...

13 yorum:

Unknown dedi ki...

Çok şanslıymışınız. Benim geçen ay Hollanda seyehatimde gitmeyi ve workshop a katılmayı planladığım Planet Cake tam bir hayal kırıklığı idi.

karamelam dedi ki...

fundacım çok güzel bir dükkanmış. kim takar londrayı. ben bu dükkanda yatıp kalkabilirdim:))
ne demişler çok gezen mi bilir çok okuyan mı?

Eya dedi ki...

Ah Fundacigim...ben kendimi kaybederdim herhalde böyle bir dükkanda....esim 2 ayda bir gidiyor bana da hep diyordu sende bir gel diye...hemen organize ediyorum bu dükkana girmem lazim. Bu arada benim browniyi pasta icin kullanabilirsin,sadece iki tane pisirip araya krema sürebilirsin, biraz yumusak dokulu bir kek oluyor sanirim islatildigi icin...sevgilerimle

zehra

karamelam dedi ki...

bu arada dükkan wiltonun londra şubesi gibiymiş. ne kadar çok wilton var. fırçalarda dikkatimi çok çekti. epey çeşitliymiş burada suluboya fırçası satılıyor özel fırça satılmıyor sanırım.

karamelam dedi ki...

bu arada dükkan wiltonun londra şubesi gibiymiş. ne kadar çok wilton var. fırçalarda dikkatimi çok çekti. epey çeşitliymiş burada suluboya fırçası satılıyor özel fırça satılmıyor sanırım.

PASTASEHRİ dedi ki...

Kısmen şanslı sayılırım aslında düşündüğüm çok şeyi gerçekleştiremedim bende

Güzinciğim bende kendimi kaybettim ama asıl heyecan amerikada olacak elbette

Zehracığım bence hemen git hatta merkezi londra dışınd ki yerleri iyice öğren onlarada git biraz pahalıca çünkü burası

Güzin wilton çoktu ama kendi markaları daha çoktu ; 9

Düşler Mutfağı - Butik pasta, Kurabiye ve Cupcake dedi ki...

Fundaaa bende istiyorum İngiltereye gitmek ve kendimi bu dükkanlarda kaybetmek...Harika görünüyor...

Bir daha ki yolculuk ne zaman :) Bana da bir - iki malzeme atarsın çantaya dimi :p

Segiyle kal,

SİHİRLİDOKUNUŞLAR dedi ki...

Merhaba Funda hanım. Londra'da gitmiş olduğunuz yeri geçen haftalarda tesadüfen internette dolaşırken rastladık. öyle güzel yazmışsınız ki insanın oraya gidip alışveriş yapası geliyor :) evet internetten alışverişte heryere gönderileri var. Bizde kızkardeşim Melike ile kendimize birkaç ürün seçtik bile :)

Sevgiler,

Meltem

Adsız dedi ki...

iyi günler.aklima takilan bir soru var.siz bu seker hamurlarini londradan aldiginiz nsöyledinzi fotolarinizda.bende almanyada yasiyorum ve burdada seker hamuru var ama alamiyorum cünkü jelatin var icinde.yabanci ülkede yapilan seker hamurlarinda yüzde yüz domuz kemigi tozundan yapilan jelatin vardir.arastirmalarimdan söylüyorum.yani bu sizin pastalarinizi kim yiyor merak ediyorum.insallah müslümanlar yemiyordur yoksa büyük bir vebal icindesiniz.saygilarla

PASTASEHRİ dedi ki...

Adsız yazımı dikkatle okursan özellikle kaplama ve modelleme hamurunu kendi yaptıtırğımı belirtiğimi görürsün.Bu hamurlar evde yapılan modelleme detayalrı için deneme mahiyetinde alınmıştır. Hatta değil yurtdışında ki Türkiyedeki hazır hamurlarda da katkı maddeleri bolca miktarda olduğu için ben hazır hamur tercih etmiyorum ve bu konuda da kendi hamurunu yapan çok çok nadir pastacılardan biriyimdir. Bu nedenle pastane pastaları dahil herhangi birşeyi çocuklarıma yedirtmem. Bence sizde Almanyada hamurunuzu kendiniz yaparsanız içiniz rahat bir şekilde çocuklarınıza yedirebilirsiniz. teşekkürler

Adsız dedi ki...

merhaba szi bugün keşfettim.Benim de 4 yaşıda ikizlerim var öğretmenim ancak hiçbirşeye vakit kalmıyor .Bunu nasıl yapıyorsunuz.Çünkü pasta ve kurabiyeler süper.

Adsız dedi ki...

mrb funda hanım bn kıbrıstan ışıl we pastacılık uzerıne eıgıtım almayı dusunuorum bu yıl sonunda we çesıtlı yönlendırmelere ıhtıyacm war yardmcı olursanız cok sewınecegım

Adsız dedi ki...

mrb funda hanım bn kıbrıstan ışıl we pastacılık uzerıne eıgıtım almayı dusunuorum bu yıl sonunda we çesıtlı yönlendırmelere ıhtıyacm war yardmcı olursanız cok sewınecegım

 
Pasta Şehri Blog Design By GeCe and Bella Design