26 Ekim 2010 Salı

Şimşek Mcqueen Doğumgünü Cupcakeleri


Kayranın doğumgünü için yaptığım cupcakeler ile devam ediyorum. Pazartesi kurabiyeleri yayınlamıştım.
pasta ve cupcakelerde diğer hazırladıklarımdı. Pastamız çikolatalı olduğu için cupcakeler vanilyalı olarak hazırlandı. Yumuşak vanilyalı kekleri hazırlayıp içlerine vanilya ve limonlu krema ile doldurdum.
Renk tonlarını mavi/kahve çalıştım. Gerçekten çok hoş bir  kombin oluyor. Platform hazırlayarak cupcakeleri yapıştırdım strafor üzerine.
Pastamız hafta içinde sizlerle...

24 Ekim 2010 Pazar

Arabalar ve Ayıcıklar 3 yaş Kurabiyeleri

Hemen hemen bu yaş grubu tüm erkek çocukların favorisi olan Şimşek Mc Queen Kayranın da 3. yaş doğumgünü parti teması idi.
Annesi Zeynep hanım ile detayları belirledik. Şimşek mc queen pastası, kurabiyeleri ve cupcakelerden oluştu hazırladıklarım. Yazın son demlerinin yaşandığı günlerde bahçede yapılacak bir kutlama planlamıştı Zeynep hanım ve her bir detayı incelikle belirlemişti. Bana sadece uygulama kalmış oldu.

Partide kız çocuklarıda olacağı için kurabiyeleri yarı yarıya ayıcıklı yaptık. Farklılık olsun diye kurabiyelerin renkleriyle oynayarak tabanı soft sarı ve aralara güneş sarısı tonunda yaptım. Ayiciklarida genel renklere uyumlu pastel tonlarda çalistim.
Pasta ve cupcakeleri hafta icinde yayinlayacagim/
mutlu pazartesiler...

20 Ekim 2010 Çarşamba

Menekşeli Nişan Pastası...

Çocuk pastalarına ara verip Nişan pastası yayınlamak istedim.
Duygu hanım İstanbuldan bana ulaştı, Ankarada yapılacak Nişan töreni için pasta istedi. İlk olarak ortada 4-5 adet çiçek istedi Duygu hanım. Lila rengi nişan elbisesinden dolayı çiçeklerin menekşe olmasını talep etti. Uzun süren mail ve telefon trafiği sonrası menekşeleri ortadan kenara doğru kayrırarak platforma indirme fikrine ve iki tanede kelebek kondurmaya karar verdik.

Çalışmaya başlamadan önce afrika menekşesi tarzı büyük menekşeler mi çalışayım mı diye düşündüm. Minik menekşelerin el oyalayıcı olmasına rağmen daha zarif duracağına karar verdim. Tasarımın sade olmasından yola çıkmıştık çünkü. Pastaya hareket katması açısından iki tonda çalıştım. Ve her bir menekşenin yapraklarını tek tek çarak konileştirdim, şekli bozulmasın diye alttan destekleyerek kuruttum. Kuruma işleminin ardından orta kısmına hareler yaptım. Lila menekşelere mor, mor menekşelere eflatun hareler oluşturdum. Menekşeleri yerleştirirken uçlara doğru seyrelen bir sıklıkla olacaktı ama yerleştirme aşamasında gözüme çok hoş gözükmeyince daha çok menekşe koydum. isimlerin özellikle platformda olmasını ve sadece baş harflerin küçük bir şekilde yazılmasını istedi Duygu hanım.                           
Lezzet olarak ilk başta hafif bir pasta olmasını ağır şeker tadının gelmemesini isteyerek vanilyalı kek, damla çikolata,çilek yada vanilya kek, damla çikolata ve frambuaz düşündü. Sonrasında Beyaz parça çikolatanın damla çikoltadan daha çok yakışacağına karar verip pastamızı vanilyalı kek, frambuazlı krema ve parça beyaz çikolata üçlüsünden oluşturdum. İstekleri doğrultusunda hafif bir pasta yaptım.

Ve Duygu hanımın yorumlarını ekliyorum
"Merhaba Funda Hanım, Pastanın tadı gerçekten çok hafif ve lezizdi. Gelen misafirlerimiz tadını ve sunumunu gerçekten çok beğendi. Benim ise birkaç eleştirim olacak, görsel olarak çiçeklerin ebadını çok küçük buldum biraz daha büyük ve daha seyrek olabilirdi. Altına yerleştirmiş olduğunuz varaklı zemin ise çok şaşırttı beni :) daha uyumlu birşey düşünülebilirdi.
O koşuşturma içerisinde ancak yarım dilim yiyebildim pastadan, tadı hala damağımda diyebilirim. Ellerinize sağlık :)
Başarılarınızın devamını diliyorum"
Duygu hanım tekrra teşekkür ediyorum düşüncelerini paylaştığı için. Pastanın konacağı platform ile ilgili hiç konuşmadık aslında ben standart olarak küçük pastalarda hazır altlık kullanıyorum ve iki rengi mevcut altın ve gümüş. Daha büyük pastalarda ise pastaya uygun platform tasarlıyorum. Ve bu mesaja biraz üzüldüm demek ki tam olarak nasıl bir pasta istediğini çözemememişim diye. Bu benim ilk eleştiri mesajımdı o yüzden yayınlamak istedim. Herzaman dörtdörtlük yorumlar olmayabiliyormuş : ))
Duygu hanımı tekrar tebrik ediyorum mutluluklar diliyorum...

13 Ekim 2010 Çarşamba

Ayıcıklı Pasta - 2. yaş Doğumgünü Pastası


Yine ayıcıklar ile geldim. Pasta şehrinin en çok talep edilen pastalarından olan ayıcık pastalarına bir yenisini daha eklemiş olduk. Daha önceki ayıcıklı pastalar hep büyük boyuttaydı. 50-60 kişilik olarak tasarlamıştım. Bu sefer 10 kişilik bir pastaya aynı tasarımı uyguladım ayıcıkların boyutlarını bilerek sabit tutttum ki modellemeler daha çok göz doldursun istedim.
Ayıcık pastasındaki tüm figürler ayıcıklar,ufak pasta vs el yapımıdır. kalıp vs. kullanılmamıştır. Bunu özellikle belirtiyorum. Çünkü kalıpla yapıp yapmadığımı soranlar mevcut. Harfler dışında kesinlikle kalıp kullanılmamıştır.



Güvem hanım kızı Özgü Hümanın özellikle sevdiği bir karakteride eklememi istedi ve bana fotoğrafını gönderdi. Luli de pastamızın kenarında yer aldı. Yanda bana gönderilen fotoğrafı görüyorsunuz.
Özgü Hümanın 2. yaşını kutluyorum. upuzun, sağlık ve mutluluk içinde bir ömür diliyorum.


Daha önceki ayıcık pastalarına göz atmak isterseniz


Not: 16 ekim pastacılık kursu kayıtlarımız dolmuştur. Bilgilerinize ...

10 Ekim 2010 Pazar

Arabalar Pastası ( Şimşek Mc Queen Pastası - 2 )


Yeni haftaya biriken şimşek mcqueen pastalarından biriyle başlıyorum. Kaanın 4 yaşı için yaptığım  Kaan' ın 4. yaşı için daha önce yaptığım mcqueen pastasının aynısı talep edildi. Bu sefer yuvarlak çalıştım biraz renklerde oynama yaptım ama talep itibari ile çok değişiklik yapamadım.
İçerik olarak yaza uygun vanilyalı kek, beyaz çikolatalı krema ve çilekten oluştu.

8 Ekim 2010 Cuma

Hippo Pasta ve Cupcake Modellemeleri

Merhabalar haftayı canım arkadaşım Zeynebin prensesi Selinciğimizin hippo pasta ve cupcake modellemeleriyle kapatmak istedim.

Selinciğim bebekliğinden beri "mo" hastası : )) Bu yılda konsept hippolar üzerine kuruluydu. Keşke uygun olsaydımda İstanbula pastasını yapıp götürseydim ama yine yoğun ve tersliklerin olduğu bir haftaya denk geldi. Bende kısıtlı vakitte hippo modellemelerini ve cupcake süslerini yapıp gönderdim. Aslında kurabiyeleride olacaktı ama yetişemedi : ((
En üstte yapıp gönderdiğim modellemeler. Bir altında ise Zeynepciğimin önerilerim doğrultusunda yaptırdığı düz pastanın gönderdiğim modelllemler ile bitmiş halini görüyorsunuz.
bunlarda cupcakeler için yapıldı. Hippopotam kafaları : ))


Ve detaylar ...



 Selocuğumun yeni yaşını kutluyorum ve ailenin en minnoşu aramıza yeni katılan Mina ile çoook mutlu bir ömür diliyorum.

6 Ekim 2010 Çarşamba

Tek Günlük Pasta Yapım Kursu - 16 ekim

Merhabalar; 2 ekim kursumuzun iptali sonrası yeni kurs tarihimiz belli oldu.
16 ekim cumartesi günü gerçekleşecek.
Sıklıkla sorulan sorulara cevap olması açısından kursumuz tek günlüktür ve kurslarım hep tek gün olarak devam edecektir.
kursumuz 4 kişilik olup sadece 1 kişilik kontenjan kalmıştır.

                                                Temel pasta yapım kursu içeriği

  • Pastacılıkta kullanılan ekipmanların tanıtımı
  • Kaplamaya uygun nemli kek yapımı ( farklı 3 tarif ile birlikte)
  • Pasta kremasının yapımı
  • Kekin katlandırılması, yapılan krema ve iç malzeme konularak pastanın oluşturulması
  • Ganaş krema yapımı
  • Butik tasarımdaki püf noktalar ve malzeme temini
  • Şeker hamuru yapımı
  •  Şeker hamurunun renklendirilmesi ve kaplamaya uygun hale getirilmesi
  • Pastanın kaplanması
  • Primer süsleme teknikleri ( cımbızlama-örgü-kurdela vs. ) ile pastamızın süslenmesi
Kurs süresi 1 gündür.( 8-9 saat ) . Malzeme temini bana aittir yaptığınız pastalar ise size..
 
Pasta Şehri Blog Design By GeCe and Bella Design