03 Şubat 2008 Pazar
Hazır geceyarısı uykum kaçmışken birikmiş tariflerimden ekleyeyim istedim .
Bir dönem iyi bir pandispanya bulabilmek için çok yoğun pastalar hazırlamıştım . O dönemde artan yumurta aklarını da bol bol beze yaparak değerlendirdim. Ama bizim evde bezeler pek sevilmediği için artık bunun yerine yumurta aklarımı makaron ile değerlendirmeyi düşünüyorum.
İşte o döneme ait bezelerim.
Bir dönem iyi bir pandispanya bulabilmek için çok yoğun pastalar hazırlamıştım . O dönemde artan yumurta aklarını da bol bol beze yaparak değerlendirdim. Ama bizim evde bezeler pek sevilmediği için artık bunun yerine yumurta aklarımı makaron ile değerlendirmeyi düşünüyorum.
İşte o döneme ait bezelerim.
tarif:
- 2 yumurta akı
- 125 gr pudra şekeri
- 1 çay kaşığının ucu ile vanilya
- 1 tutam krem tartar( yoksa elinizde tuzda koyabilirsiniz )
- 1 çay kaşığı buğday nişastası
- 1-2 dml limon suyu
Yumurta akları sert tepecikler oluşturacak kıvama gelene kadar çırpılır . Bu arada pudra şekeri yavaş yavaş eklenir . Ardından vanilya ve diğer malzemeler eklenerek çırpılmaya devam edilir. Kabımız ters çevrildiğinde yumurta akları kolay kolay dökülmeyecek kıvama geldiyse çırpma işlemine son verilir. Kaşıkla fırın tepsisine gelişi güzel koyulur . Üzerlerine toz antep fıstığı ve çikolata parçacıkları serpilip önceden ısıtılmış 100 derece fırnda 1.5 saat kadar pişirilir.
afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder