18 Nisan 2008 Cuma

Fıstık ve Çikolata Süslü Bezeler...


03 Şubat 2008 Pazar

Hazır geceyarısı uykum kaçmışken birikmiş tariflerimden ekleyeyim istedim .
Bir dönem iyi bir pandispanya bulabilmek için çok yoğun pastalar hazırlamıştım . O dönemde artan yumurta aklarını da bol bol beze yaparak değerlendirdim. Ama bizim evde bezeler pek sevilmediği için artık bunun yerine yumurta aklarımı makaron ile değerlendirmeyi düşünüyorum.
İşte o döneme ait bezelerim.


tarif:

  • 2 yumurta akı
  • 125 gr pudra şekeri
  • 1 çay kaşığının ucu ile vanilya
  • 1 tutam krem tartar( yoksa elinizde tuzda koyabilirsiniz )
  • 1 çay kaşığı buğday nişastası
  • 1-2 dml limon suyu

Yumurta akları sert tepecikler oluşturacak kıvama gelene kadar çırpılır . Bu arada pudra şekeri yavaş yavaş eklenir . Ardından vanilya ve diğer malzemeler eklenerek çırpılmaya devam edilir. Kabımız ters çevrildiğinde yumurta akları kolay kolay dökülmeyecek kıvama geldiyse çırpma işlemine son verilir. Kaşıkla fırın tepsisine gelişi güzel koyulur . Üzerlerine toz antep fıstığı ve çikolata parçacıkları serpilip önceden ısıtılmış 100 derece fırnda 1.5 saat kadar pişirilir.
afiyet olsun

0 yorum:

 
Pasta Şehri Blog Design By GeCe and Bella Design