19 Nisan 2008 Cumartesi

PIRASALI MANTARLI KİŞ

03 Mart 2008 Pazartesi

Bloğumda biraz tuzlular'a da yer vermek istediğimden arşivden bir tarif yayınlayayım dedim. en sevdiğim tuzlu ikramlardandır kiş'ler. Hem yapması çok kolay hem de çok çok lezzetlidir. ayrıca evde ki her malzemeye uyum sağlayabilir. sıcak sıcak yenmesi tavsiye edilir ; ))

temel kiş hamuru :
  • 250 gr un ( 2 su bardağı )
  • 100 gr tereyağ
  • bir tutam tuz
  • 1/2 çay bardağı soğuk su

üst malzemesi :

  • 2 adet pırasanın beyaz kısmı
  • 300 gr mantar
  • yarım çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 küçük paket krema
  • 2 çorba kaşığı kapari
  • 1 tatlı kaşığı tarhun

temel kiş hamurunun yapılışı : 250 gr unu ve tuzu yoğurma kabına dökelim. soğuk tereyağı küp şeklinde keserek unun ortasına ekleyelim. tereyağın mutlaka soğuk olması gerekiyor. Kiş'in püf noktası soğuk bir hamur yapmak. ardından 1/2 çay bardağı soğuk suyuda ekleyip hamuru çabuk çabuk yoğuralım. ve 30 dk kadar strech filme sarılı olarak buzdolabında bekletelim.
bu arada üst malzemesini hazırlayalım. Pırasaları doğrayıp zeytinyağı ile kavuralım biraz yumuşayınca mantarları doğrayıp ilave edelim. Mantar-pırasa karışımı hafifçe piştikten sonra ateşten alalım üzerine kremayı ilave edip çatalla çırpalım. hamuru buzdolabından alıp 20 cm'lik tart kalıbına ellerimizle yerleştirelim. Üzerine mantar-pırasa-krema karışımını döküp onunda üstüne kaşar peyniri ve kapariyi koyalım. En üste tarhunu serpip. 175 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dk kadar pişirelim.
Afiyet olsun

0 yorum:

 
Pasta Şehri Blog Design By GeCe and Bella Design