07 Aralık 2007 Cuma
Hemen en son yaptığım pastayı ekliyorum. Bu pastayı aslında şeker hamuru ile kaplamak için yaptım ama yetiştiremeyince çikolata kaplama tekniğini denemek istedim. Ve gerçekten çok başarılı oldu. pastanın yüzeyi pürüzsüz oldu tam hayal ettiğim gibiydi . Ama kenarlarını yapamadım.
tarif : çikolatalı pandispanya (Emel Başdoğanın kitabından )
- 250 gr tereyağ
- 450 gr toz şeker
- 6 yumurta
- 300 gr krema
- 280 gr un
- 100 gr kakao
- 1 tatlı kaşığı limon suyu ,1/2 tatlı k. karbonat , 1/2 çay k. tuz
- 1 paket vanilya , 1 paket kabartma tozu
pandispanyaları 1 gece önceden hazırladım ve çok kabardığı için herbirini 3'e böldüm 6 katlı istemediğim için 3 parçayı derin dondurucuya attım ( tarifin yarım ölçü yapılması tek bir pasta için yeterli )
aralarına yine Emel başdoğanın muzlu -vanilyalı kremasından koydum ben tam ölçü yaptım ama yarısı boşa gitti. yarım ölçü yeterli
muzlu muhallebi tarifi :
- 250 gr toz şeker
- 25 gr un
- 50 gr nişasta
- 1 tutam tuz ( ben krem tartar kullandım )
- 1 lt süt
- 3 yumurta ( 2 iri yumurta koydum )
- 1 tatlı kaşığı saf vanilya tozu
- 9-10 adet muz
pandispanyanın aralarına muzlu muhallebiyi sürdüm . üzerini pürüzsüz yapmak için 200 gr bitter çikolatayı krema ile kaynattım ve spatula yardımı ile üzerine sürdüm buzdolabında 1 saat beklettim .
Kaplama çikolata için küçük bir tencereye 1 cup su ,1 cup glikoz koydum glikoz eriyince içerisine 200 gr bitter çikolata ve 1 çorba kaşığı tereyağ ekleyerek kaynatmaya devam ettim .çikolata tamamen eriyince altını kapatıp soğuttum.hafif ılıkken pastamın üzerine kepçeyle döktüm . tekrar 1 saat kadar beklettim ardından kalan kaplama çikolatasını yağlı kağıttan yaptığım huni içine koyarak pastanın üzerine çizgiler çektim ve her çizginin başını inci ile dekore ettim.
afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder