06 Nisan 2008 Pazar
Eşimin kızkardeşi için hazırladığım doğumgünü pastasını nihayet yayınlayabildim. Bloğum maalesef geriden takip ediyor beni. Bu hafta dediğim gibi çok yoğun geçti. Son zamanlarda niyeyse yaptığım şeker hamurları istediğim gibi olmuyordu mesela bu pastada da çok sorun yaşadım. Hamur paramparça oluverdi kaplamak mümkün değildi. Hazır şeker hamurum evde olduğu halde kullanmayı içim el vermedi (içerdiği katkı maddelerinden dolayı ). Bende parçalanmış şeker hamurumu güç bela küçük küçük açıp şeritler halinde kapladım pastamı. Ve bu pastadan sonra da artık tutturamadığım şeker hamurunun detayları ile ilgili sevgili Aslı'dan bir seminer aldık Güzin ile birlikte. Ama vakit nedeniyle benim pastamı sadece kaplayabildik.O yüzdende tamamlanması eve kaldı.Sanırım yarın detayları ekleyebilirim.
Gelelim kelebekli rüya pastama ;
Pastamız 4 katlı , pandispanyası vanilyalı, ara krema hindistan cevizli, dolgu olarakta papaya, mango, ananastan oluşan tropikal meyve konservesi ve badem kullandım. Pandispanya daha önce yaptığım peri pastasındaki pandispanyamın çikolatasız hali.
tarif:
ara krema: 1 paket krem şantiyi 1 paket sıvı krema ile çırptım iyice sertleşince hindistan cevizi aroması kattım.
Her bir pandispanyayı 2'ye böldüm böylece 4 pandispanya katı elde ettim. katları tropikal mevye konservesinin suyu ile ıslatıp üzerine krema sürüp meyve'leri dizdim. tekrar ince bir krema katı daha sürdüm. Üzerine pandispanyanın 2. parçasını ekledim. Bu katı ıslattıktan sonra kremanın üzerine bolca badem koydum . 3.katta tekrar meyveleri kullandım. pastamız bttikten sonra beyaz çikolatalı ganaj ile kapladım ve buzdolabına kaldırdım.
Her bir pandispanyayı 2'ye böldüm böylece 4 pandispanya katı elde ettim. katları tropikal mevye konservesinin suyu ile ıslatıp üzerine krema sürüp meyve'leri dizdim. tekrar ince bir krema katı daha sürdüm. Üzerine pandispanyanın 2. parçasını ekledim. Bu katı ıslattıktan sonra kremanın üzerine bolca badem koydum . 3.katta tekrar meyveleri kullandım. pastamız bttikten sonra beyaz çikolatalı ganaj ile kapladım ve buzdolabına kaldırdım.
Hazırladığım şeker hamurunu parça parça koyduktan sonra 1 gün önceden yaptığım kelebekleri üzerine dizdim. Biraz zahmetli ama değdi bence.
Her bir kelebeği ayrı ayrı boyadığım için hiçbirine kıyamadım . o yüzden de bolca resim ekledim : )))
Gelelim kelebekli rüya pastama ;
Pastamız 4 katlı , pandispanyası vanilyalı, ara krema hindistan cevizli, dolgu olarakta papaya, mango, ananastan oluşan tropikal meyve konservesi ve badem kullandım. Pandispanya daha önce yaptığım peri pastasındaki pandispanyamın çikolatasız hali.
tarif:
- 200 gr un
- 110 gr tereyağ
- 220 gr şeker
- 3 iri yumurta
- 1 cup (amerikan bardak ölçüsü) süt
- 1.5 tatlı kaşığı kabartma tozu
- çay kaşığını ucu ile tuz
- 1 /2 çay kaşığı karbonat
- 1 tatlı kaşığı vanilya
ara krema: 1 paket krem şantiyi 1 paket sıvı krema ile çırptım iyice sertleşince hindistan cevizi aroması kattım.
Her bir pandispanyayı 2'ye böldüm böylece 4 pandispanya katı elde ettim. katları tropikal mevye konservesinin suyu ile ıslatıp üzerine krema sürüp meyve'leri dizdim. tekrar ince bir krema katı daha sürdüm. Üzerine pandispanyanın 2. parçasını ekledim. Bu katı ıslattıktan sonra kremanın üzerine bolca badem koydum . 3.katta tekrar meyveleri kullandım. pastamız bttikten sonra beyaz çikolatalı ganaj ile kapladım ve buzdolabına kaldırdım.
Her bir pandispanyayı 2'ye böldüm böylece 4 pandispanya katı elde ettim. katları tropikal mevye konservesinin suyu ile ıslatıp üzerine krema sürüp meyve'leri dizdim. tekrar ince bir krema katı daha sürdüm. Üzerine pandispanyanın 2. parçasını ekledim. Bu katı ıslattıktan sonra kremanın üzerine bolca badem koydum . 3.katta tekrar meyveleri kullandım. pastamız bttikten sonra beyaz çikolatalı ganaj ile kapladım ve buzdolabına kaldırdım.
Hazırladığım şeker hamurunu parça parça koyduktan sonra 1 gün önceden yaptığım kelebekleri üzerine dizdim. Biraz zahmetli ama değdi bence.
Her bir kelebeği ayrı ayrı boyadığım için hiçbirine kıyamadım . o yüzden de bolca resim ekledim : )))
5 yorum:
Funda yeni bloğun hayırlı olsun. bu hali çok güzel olmuş.kolaylar gelsin
Tarçın
www.tarcininmutfagi.com
SEVGILI FUNDA..... BASINA GELENLERE COK UZULDUM. AMA SAGLAM DURUSUN VE ENERJINLE TEKRAR ARAMIZDA OLUSUNA DA BIR O KADAR SEVINDIM.... TEKRAR HOSGELDIN..... BU ARADA BU KELEBEKLERI NASIL BU KADAR ŞAHESER HALE GETİRDİN SORMADAN EDEMEYECEĞİM. MUHTEŞEM GÖRÜNÜYORLAR...... CİDDİ EMEK SARFETMİŞSİN...... ELLERİNE SAĞLIK...... SEVGİLERİMLE.......
sevgili funda merhaba,
anan bana kelebekler o kadar mukemmel görünüyorlarki şeker hamurunda yaşadığın sorunlar hiç gözükmüyor bile,
bu arada kelebekleri nasıl böyle yaptın, kabartmalı kelebek kalıbın falan mı var harika...
canım benim enfes gözüküyor eminim tadıda öyledir,sevgiyle kal...
merhabalar
pasta yapmaya ılk heves ettıgım gunlerde kelebeklı pastanızı gordum ve bayıldım
hala arada gırer bakarım blogunuza
bayılıyorum bu pastaya :) aynısından yapmak ıcın bende kelebeklı kalıp alacagım an sonunda :)) tek tek ugrasmıssınız muhtesem bır pasta cıkmıs ortaya
harıka tasarımlar bence ellerınıze saglık
sevgılerle
neslıhan yıldız
Yorum Gönder