30 Nisan 2008 Çarşamba

PATCHWORK ŞEKER HAMURU KAPLAMALI PERİ PASTASI

eski bloğumdaki bu pastayı ve yazılanlarını bloğuma taşırken bunu yayınlamayı unutmuşum : ))


10 Mart 2008 Pazartesi



1 haftadır blogumu -çok istememe rağmen- güncelleyemedim. Bu pastayı da geçen hafta sonu minik bir peri kızına hazırladım. çalışması çok zevkliydi ve hızlı oldu. modellemeye cesaret edemiyorum çok geniş vakit lazım diye düşünüyorum. Ama patchwork çalışmak çok kolay. İsterseniz yağlı kağıda şablon çıkararak en zor modelleri bile çalışabilirsiniz. ben şablon çıkarmadım zira model zor bir model değildi . Birde patchwork çalışmak çok garanti pastayı taşırken kopma, kırılma gibi bir tehlike taşımıyor.
gelelim pandispanya tarifine
pandispanyası beyaz çikolatalı vanilyalı ara krema ise muzlu cream ole'li oldu bolca muz dizdim katlara.
tarif :

80gr beyaz çikolata
205 gr un
110 gr tereyağ
220 gr şeker
3 yumurta
1 cup (amerikan bardak ölçüsü) süt
1.5 tatlı kaşığı kabartma tozu
çay kaşığını ucu ile tuz
1 /2 çay kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı vanilya


beyaz çikolata benmari usulü eritilir. Un-kabartma tozu-karbonat-tuz bir kaba elenir. yağ ile şeker homojen bir karışım oluşuncaya kadra çırpılır. Ardından yumurtalar ilave edilip iyice çırpılır. vanilya eklenir. erimiş çükolta eklenir çırğılmya devam edilir. ardından un karışımı ve süt eklenir 1-2 dk daha çırpıp 20 cm'lik kek kalıbına dökülür. 180 derecede 40-45 dk pişirilir.
ara kreması : 1 paket muz aromalı cream ole 500 ml süt ile çırpılır ardından 1 ğpaketten biraz daha az krem şanti eklenir 200 ml daha süt ilave edilip çırpılmaya devam edilir. istediğimiz kıvama gelince buzdolabına kaldırılır . kremamız hazır
şimdi pastayı oluşturalım. ben pandispanyamı 3'e böldüm her katına bu kremayı bolca döktüm üzerine muz dilimelirin yerleştirip bir kat daha krema sürdüm . pandispanyanın 2. parçasını üzerine kapayıp aynı işlemleri bu kat içinde yaptım . en son katı koyup hazırladığım beyaz çikolatalı ganaj ile sıvadım ve buzdolabında 2 saat kadar beklettim


şimdi pastamız şeker hamuru kaplamaya hazır. ben ev yapımı şeker hamuru kullanıyorum. Kapladıktan sonra istediğimiz modelde üzerini süsleyebiliriz.
afiyet olsun.

2 yorum:

Aslihan Mermer dedi ki...

Merhaba,

Pastayı beyaz çikolatalı ganaj ile sıvadım demişsiniz, ganajı önceden mi hazırladınız? Krema ile sıvamaktansa daha lezzetli olmuştur eminim. Ganajın şeker hamurunu eritme gibi bir yan etkisi oldu mu?
Sevgiler,

Adsız dedi ki...

Şeker hamuru yapımını anlatabilir misiniz??
Evde nasıl yapabilirim bunu?
pastanın tarifi tamam ama şeker hamuru olmadan bu güzel pastayı tamamlayamam ki :(

 
Pasta Şehri Blog Design By GeCe and Bella Design