28 Aralık 2007 Cuma
Yılbaşı kurabiyelerimi dün akşam tamamladım bir kısmı bu sabah sahiplerini buldu bile : )
tarifi daha önce denemediğim farklı bir pekmezli-zencefilli tarifti. Özellikle tarifleri farklı deniyorum değişik tatları keşfedebileyim diye. Pekmezli kurabiyeler içinde en beğendiğim bu oldu. hem çok koyu olmadı hem de lezizdi. Tarifi daha sonra yayınlayacağım . Wiltonun kitapçığından çevirmiştim.
tarifi orjinal haliyle yayınlıyorum
Yağ ile şeker eriyinceye kadar çırpılır. Ardından pekmez , glikoz şurubu ve yumurtalar eklenir.Baharatlar, kabartma tozu ve un bir kapta karıştırılı. Kuru karışım yavaş yavaş mikserle çırptığımız sıvı karışıma eklenir. Hamur haline gelince streç folyoya sarılıp 30 dk Buzdolabında dinlendirilir. Ardından 5-6mm kalınlığında açılıp kalıplarla kesilir yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilerek 180 derecede kurabiyelerin büyüklüğüne göre 6-10 dk pişirilir. Hafif renk değişince hemen alınır fırından ve soğutulur .
Süsleme de royal icing ve şeker hamuru kullandım . Farklı olarak Royal icing'i yumurta akı tozuyla yaptım. Karamela'm Güzin den bir miktar almıştım denemek için.Çok memnun kaldım hemde içim çok rahat çiğ yumurta kullanmadığım için .Çiğ yumurtanın salmonelle riski özellikle de Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerde çok ciddi boyutlarda çünkü . Hem de sarısını ne yapacağım derdim kalmadı : ) . Tatil dönüşü hemen sipariş vereceğim .
Resimleri bol koydum dekorasyon açısından fikir almak isteyenler olabilir.
Herkese sağlıklı , mutlu ve aşk dolu bir yıl diliyorum...
Yılbaşı kurabiyelerimi dün akşam tamamladım bir kısmı bu sabah sahiplerini buldu bile : )
tarifi daha önce denemediğim farklı bir pekmezli-zencefilli tarifti. Özellikle tarifleri farklı deniyorum değişik tatları keşfedebileyim diye. Pekmezli kurabiyeler içinde en beğendiğim bu oldu. hem çok koyu olmadı hem de lezizdi. Tarifi daha sonra yayınlayacağım . Wiltonun kitapçığından çevirmiştim.
tarifi orjinal haliyle yayınlıyorum
- 1 cup tereyağ1
- cup toz şeker
- ½ cup pekmez
- ½ cup glikoz şurubu,
- 2 yumurta
- 1 teaspoon tuz
- 1 teaspoon kabartma tozu
- 2 teaspoon zencefil
- 2 teaspoon tarçın
- 1 teaspoon rendelenmiş karanfil
- 1 teaspoon muskat rendesi
Yağ ile şeker eriyinceye kadar çırpılır. Ardından pekmez , glikoz şurubu ve yumurtalar eklenir.Baharatlar, kabartma tozu ve un bir kapta karıştırılı. Kuru karışım yavaş yavaş mikserle çırptığımız sıvı karışıma eklenir. Hamur haline gelince streç folyoya sarılıp 30 dk Buzdolabında dinlendirilir. Ardından 5-6mm kalınlığında açılıp kalıplarla kesilir yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilerek 180 derecede kurabiyelerin büyüklüğüne göre 6-10 dk pişirilir. Hafif renk değişince hemen alınır fırından ve soğutulur .
Süsleme de royal icing ve şeker hamuru kullandım . Farklı olarak Royal icing'i yumurta akı tozuyla yaptım. Karamela'm Güzin den bir miktar almıştım denemek için.Çok memnun kaldım hemde içim çok rahat çiğ yumurta kullanmadığım için .Çiğ yumurtanın salmonelle riski özellikle de Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerde çok ciddi boyutlarda çünkü . Hem de sarısını ne yapacağım derdim kalmadı : ) . Tatil dönüşü hemen sipariş vereceğim .
Resimleri bol koydum dekorasyon açısından fikir almak isteyenler olabilir.
Herkese sağlıklı , mutlu ve aşk dolu bir yıl diliyorum...
3 yorum:
selam hayallerimdeki kalıbı sitenizde görünce hemen nerden aldığınızı öğrenmek istedim...cevabınızı merakla bekliorum...sevgiler
merhabalar...hayallerimin kalıbını sitenizde görünce hemen sorayım dedim nerden aldığınızı...cevabınızı merakla bekliorum...sevgiler
moonu özellikle belirtiğin bir kalıp var mı bilmiyorum ama yılbaşı kurabiyeleri için kullandığım kalıplar Wiltonun,
Yorum Gönder